четвъртък, 17 декември 2009 г.

МИСЛИ НА ПЕТЪР ДЪНОВ ЗА ЛЮБОВТА



Божествената Любов, това е любовта към цялата природа. Любов към ближния, да чувстваш полъха на вятъра, топлината на слънцето, загадката на луната…

Любовта лекува всички болести.


Едно изисква Любовта – пълно доверие.
За да стигне човек до Божествената любов трябва да премине през 3-те свята – физическия, духовния и чак тогава да влезе в Божествения свят.
За физическата Любов определящо е физическото състояние на индивидите и повече се набляга на физическата близост. Или това се изразява, чрез докосване, прегръщане и целуване.


Между влюбването и пиянството има нещо общо. Някой се е влюбил, запалил се е от четири страни, но след известно време изтрезнява. Любов, която запалва сърцето на човека и след време този огън изгасва, не е истинска.


Духовните прояви на Любовта изключват физическата близост.


За да се достигне до фазата на духовната любов е необходимо да изучаваме себе си и ближните, да проследим техните духовни прояви на любов.


Единственото нещо, което осмисля живота и дава подтик за изява на човека, това е правилно проявената любов или това е любовта, която ние можем да вземем, да преработим в себе си и тя да ни подтикне към добри и възвишени дела.

Колкото по – голяма е вярата ви към някого, толкова повече го обичате. Следва, че от силата на вярата се определя и силата на Любовта.


Когато се говори за Любов, хората я делят на физическа, духовна и Божествена. Или любов, изразена чрез ума, чрез сърцето и чрез волята на човека.

Светът се нуждае от влюбени хора, т.е от хора на Любовта.

2 коментара: