събота, 31 октомври 2015 г.

Солни превръзки, които лекуват дори рак


сол
(Omar Torres/AFP/Getty Images)
 
Първа част
Тази история е намерена в стар вестник. Тя е за невероятните лечебни свойства на солта, която е използвана по време на Втората световна война за лечение на ранени войници.
“По време на Великата отечествена война работех като старша операционна сестра в полева болница с хирурга Щеглов. За разлика от други лекари той успешно използва за лечение на ранените  разтвор на готварска сол.
На голяма повърхност със замърсени рани той налагаше обилно напоена със солен разтовр голяма кърпа. След 3-4 дни  раната ставаше чиста, розова, температурата, ако е  висока, падаше до нормални граници. След още 3-4 дни  ранените бяха изпращани в тила. Соленият разтвор работеше перфектно -  почти нямахме смъртност.
10 години след войната  аз използвах метода на Щеглов за лечение на зъбите си, както и кариес, усложнен с грануломи. Успехът дойде след две седмици. След това започнах да   проучвам влиянието на солния разтвор върху заболявания като холецистит, нефрит, хроничен апендицит, ревматична болест на сърцето, възпаление на белите дробове, ревматизъм, остеомиелит, абсцеси след инжектирането и така нататък.
По принцип, това са изолирани случаи, но всеки път получавах положителни резултати доста бързо. По-късно работих  в поликлиника и мога да разкажа за доста голям брой трудни случаи, когато превръзка със солен разтвор е по-ефективна от всички други лекарства. Успяхме да излекуваме хематоми, бурсит, хроничен апендицит. Работата е това,  че солният разтвор има абсорбционни свойства и изтегля от тъканта течност с патогенна флора.
Един ден по време на бизнес пътуване в района, спрях в една квартира. Децата на хазяйката боледуваха от коклюш. Те непрекъснато кашляха. Аз наложих на гръбчетата им  солни превръзки през нощта. След половин час кашлица им спря и не се появи до сутринта. След четири превръзки болестта изчезна без следа.
В клиниката, за която става дума, хирургът предложи да опитаме солен разтвор при лечението на тумори. Първият такъв пациент бе жена с ракова бенка на лицето.
Тя обърнала внимание на нея преди шест месеца. През това време тя почервеняла, увеличила се и от нея изтичала сиво- кафява течност. Наложих я със солна превръзка. След първия път туморът избледня и се смали.
След втората стана още по- блед, и сякаш се сви. Престана и да тече. А след четвъртия път се върна в първоначалния си вид . След  петата превръзка всичко завърши без хирургическа намеса .
След това имаше едно младо момиче с аденом на гърдата. Предстоеше му операция. Посъветвах пациентката преди операцията да и направя солени превръзки  за няколко седмици. Представете си, след това операция не бе необходима. Шест месеца по-късно се появи аденом на втората гърда. Тя отново се се излекува  без операция – само със солни превръзки. Срещнах я девет години след лечението. Тя се чувстваше добре и беше забравила за болестта.
Можа да продължа историите с чудодейни случаи на използване на превръзки със  солен разтвор. Мога да разкажа и за един преподавател  Курския институт, който след девет превръзки се отърва от аденом на простатата.
А една жена, болна от левкемия, всяка нощ си прави солни превръзки под формата на блуза и панталони и за три седмици  си върна здравето.
Практика за използване на солени превръзки.
Първо. Готварската  сол във водния разтвор  не трябва да е повече от 10 %. Тя изважда от болния орган всякакви нечистотии. Въпреки това  терапевтичният ефект се получава само в случай, че превръзката е “дишаща”,  т.е. хигроскопична, което зависи от качеството на материала, използван за превръзка.
Второ. Солената  превръзка действа локално – само върху  болния орган или част от тялото, тъй като течността се абсорбира от подкожната тъкан като  издига тъканна течност от по-дълбоките слоеве, увличайки със себе си всички микроби, вируси и органична материя. По този начин по време на действието на превръзката в тъканите на тялото на пациента се обновяват течностите, става очистване на патогенните фактори и се премахва патологичния процес.
Трето. Превръзката действа постепенно. Терапевтичен ефект се постига в рамките на 7-10 дни, а понякога и повече.
Четвърто. Използване на солен разтвор изисква определено внимание. Например, аз не бих съветвала да се прилага превръзка с разтвор с концентрация над 10%. В някои случаи дори 8 процентов разтвор. (За да го приготвите в такава концентрация ще ви помогне всеки фармацевт).
Възниква и въпрос: къде  гледат лекарите, ако превръзка със  солен разтвор е толкова ефективна, защо това лечение не е широко използвано?
Това е много проста – лекарите са в плен на лечение с препарати. Фармацевтичните фирми предлагат все повече и повече и по-скъпи лекарства. За съжаление, медицината също е бизнес. При това – огромен. Проблемът със солните превръзки е, че методът е твърде прост и евтин. Междувременно животът ме убеждава, че тези превръзки са много добро средство в борбата срещу много болести.
Например, при настинка и главоболие си правя кръгова превръзка на челото и задната част на главата за през нощта. След около час и половина хремата преминава, а главоболието на сутринта. При всякакви настинки се правят превръзки при първите признаци.
И ако все пак съм пропуснала момента и имам вече инфекция в гърлото и бронхите, си правя едновременно превръзки на главата и шията ( 3-4 слоя тънка мека кърпа) и на гърба (от два слоя влажна и 2 слоя суха кърпа) обикновено цяла нощ. Ефект се постига след 4-5 процедури. При това аз продължавам да работя.
Втора част
Преди няколко години ме намери роднина. Нейната дъщеря страдаше от остри пристъпи на холецистит. За една седмицата аз и поставях солени превръзки от памучна тъкан върху болния черен дроб. Сгъвах памучна кърпа на 4 слоя, навлажнявах в солен разтвор и я оставях така през нощта.
Превръзката се постава така: от основата на лявата гръд до средата на напречната линия на корема, а на ширина – от гръдната кост и бялата линия на корема до гръбначния стълб на гърба. Плътно се обвива с широка превръзка от бинт. След 10 часа се отстранява и в областта на черния дроб се поставя грейка с топла вода.
Това се прави така, за да се разширят жлъчните канали и да се обезпечи свободната циркулация на течности. Грейката в този случай задължителна. Що се отнася до момичето, след това лечение минаха много години, и тя не се оплакват от черния си дроб.
Аз не искам да се давам адреси, име, фамилия. Ако искате – вярвайте, но четирислойна превръзка от памучна кърпа, налагана на двете гърди за 8-9 часа през нощта, помогна на жената да се избави за две седмици от рак на гърдата.
Соленият разтвор може да се използва само в превръзка, но в никакъв случай да не е компрес. Концентрацията на солта в разтвора не трябва да превишава 10%, но и да не пада под 8% .
Лентата с разтвор с по-висока концентрация може да доведе до унищожаване на капилярите в тъканите.
Най-важното е изборът на материала за превръзка. Той трябва да бъде хигроскопичен. Той трябва да лесно промокаем, без остатъчни мазнини, мазила, алкохол, йод. Те са недопустими и на кожата, на която се прилага превръзката.
Най-добре е да се използват ленена и памучна тъкан (кърпа), многократно изпирана. В крайна сметка можете да използвате и марля. Последната се сгъва на 8 слоя. Всички други материали – 4 слоя.
При прилагане на превръзка разтворът трябва да бъде достатъчно горещ. Напояването на тъканта трябва да е средно- нито много напоена, нито твърде мокра. Върху превръзката нищо друго не се слага.
Закрепете я само с бинт или лепенка.
При различни белодробни процеси (да не се поставя при кървене от белите дробове) по-добре е да се прилага превръзка на гърба, но е необходимо да се знае точната алокализация на процеса – поставя се достатъчно здраво, но не и да не може да се диша лесно.
Коремната превръзка да е възможно най-стегната, защото през нощта той се изпразва, превръзката се разхлабва и вече не действа.
В случай че имате здравословен проблем и не сте успели да го решите в болница, използвайте солени превръзки. Този метод не е някаква сензация.
Той просто е добре забравен.
(бел. ред. Този текст не е препоръка за започване на самостоятелно лечение. Всички действия са лична отговорност.)
(бел. ред. Този текст не е препоръка за започване на самостоятелно лечение. Всички действия са лична отговорност.)
Източник : Планета ТАЙН /30dumi.eu/

петък, 30 октомври 2015 г.

Open-Your-Hips Flow Video

http://www.yogajournal.com/video/video/hip-enough/

Салата с моркови, сирене и чесън

Тази салатка я правеше сестра ми у дома. Приготвям си я доста често, защото е толкова лесна и с минимум продукти. Впечатлих с нея и моята половинка, който обича да си я похапва със студена ракийка.
Опитайте я и вие.

Необходими продукти:

2 средни моркова
150-200г бяло сирене
3-4 малки скилидки чесън
100г майонеза

            Морковите настъргваме на ситно ренде.
            В подходящ дълбок съд счукваме чесъна с малко сол, добавяме натрошеното сирене, настърганите моркови и майонезата. Объркваме всичко много добре. В зависимост от големината на морковите може да ви се получи по-рядка или по-гъста смес. Ако е по-гъста сложете още малко майонеза, а ако се получи малко по-течна - може да добивате още моркови или сирене.

           Да ви е сладко!
Източник: Кулинални изкушения с Нели

Домашен течен шоколад

Подготовка: 7 мин. Порции: 8 малки чашки Продукти: 250 г сухо мляко 4 с. л. какао 1 пакетче ванилия 1 ч. ч. захар 125 г краве масло (добре е да е без сол) 250 мл вода Приготвяне: • За рецептата "Домашен течен шоколад" слагаме водата и захарта в тенджерка на котлона, докато се стопи захарта. • След това прибавяме маслото и чакаме да се стопи до получаване на еднородна смес. • В отделен съд смесваме сухото мляко, ванилията и какаото. • Горещата смес сипваме на тънка струя при сухите продукти и бъркаме енергично с тел, за да не се получат бучки. • Ако все пак това се случи разбиваме с миксер. • Топлия шоколад разливаме в чашки и слагаме за няколко часа в хладилника да стегне.

петък, 9 октомври 2015 г.

Тайната на китайската императрица

Тайната на китайската императрица: 2 упражнения за вечна младост

Има един уникален метод за подмладяване

империя
Той специално е препоръчван от китайските даоистки монаси на императриците, които искали да останат млади и красиви завинаги. Но напоследък тези тайни са отворени и достъпни и за обикновените хора. Онези, които практикуват това упражнение ще почувстват прилив на енергия от първия ден. След известно време ще се радват на подобрено здраве и разкошен външен вид.
Има 4 принципа, които се използват в китайската медицина, и по-специално при извършването на упражнения:
1. Изпълнявайте бавно.
2. Вдишайте плавно и тихо.
3. Извършвайте упражненията без да натоварвате мускулите. Представете си, че онова, което правите ви управлява, а не обратното.
4. Концентрирайте се върху определени точки на тялото. Така ще можете да ускорите въздействието върху тях.
Когато започнете да изпълнявате това упражнение, изберете подходящо и спокойно място, време, както и комфортни дрехи. Последното е направо задължително.
1. Отворете раменете
Изправете се, разтворете краката си на ширината на раменете. Отпуснете ръцете. Концентрирайте се върху дишането си. То трябва да бъде спокойно и дълбоко. Мислете за младостта и енергията.
След това седнете на пода. Сложете ръцете /дланите/ върху колената. Тялото е леко наклонено напред. Бавно кръстосайте ръцете, поемете дъх и се наклонете максимално надолу. Главата е в позиция между ръцете. Издишайте докато се накланяте.
След това бавно се изправете и се върнете в изходна позиция. Трябва да се направят 8 повторения на това упражнения.
Бонус упражнение!
„Завръщането на пролетта“
Едно от любимите упражнения на китайските императрици се нарича „Завръщането на пролетта“. То подобрява обмяната на веществата. След известно време ще забележите, че кожата ви е станала по-чиста, без сухота и възпаления.
Изправете се, сложете си краката на ширината на раменете. Поемете дълбоко въздух. След това издишайте и седнете. Корпусът на тялото трябва да се държи изправен. Сложете ръцете за подпора отстрани и започнете бавно да вдигате краката като ги свивате в колената. След това започнете да навеждате тялото напред, като издишате бавно. Обгърнете коленете с ръце. Сложете главата върху коленете и дишайте. Затворете очи и мислете за всичко хубаво, което искате да ви се случи. Стойте така 5-10 секунди. После бавно легнете на земята с изпънати нагоре ръце. Глава е между ръцете. Дишайте бавно и мислете за подобрението на вашето здраве. Повторете упражнението 8 пъти.
Бъдете внимателни: тези упражнения не бива да се правят от жени с коремни болки и проблемна менструация.
СПРИ БОЛКАТА

Златната минута

http://www.zajenata.bg/%D0%B7%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D1%83%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%8F%D1%82%D0%BE-%D1%81%D0%B1%D1%8A%D0%B4%D0%B2%D0%B0-%D0%B6%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F---%D0%B2%D1%81%D0%B5%D0%BA%D0%B8-%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5-%D0%BE%D1%82-%D0%BD%D0%B5%D1%8F!-news48600.html

Седалищни мускули

http://fitbg.net/top-6-uprajneniya-za-dupe/

Масло от шипка - най-ефикасното средство срещу бръчки



   Как да се избавим от бръчките? С лифтинг? Не. Първо опитайте с масло от шипка, което според последни научни разработки е дори по-ефективно от хирургическа намеса.

Учените открили, че кожата изглежда много по-здрава и свежа след използването на растителни билки, отколкото след лазерни процедури. Различни билкови екстракти помагат да се отървем от мъртвите кожни клетки и така ускоряват процеса на регенерация.

Освен масло от шипка, може да използвате масло от роза, здравец, мак и бадем.

Не забравяйте и старата максима, че човек е това, което яде. Задължително включете в менюто си домати - мощни антиоксиданти, ленено масло - изключително полезно за кожата и косата, зелена салата, съдържаща витамина на младостта - лутеин.

Още за Масло от шипка - най-ефикасното средство срещу бръчки от Framar.bg: http://media.framar.bg/%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0%BE/%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE-%D0%BE%D1%82-%D1%88%D0%B8%D0%BF%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%B5%D1%84%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D0%B1%D1%80%D1%8A%D1%87%D0%BA%D0%B8

неделя, 4 октомври 2015 г.

Маска за лице на Мермерски – народна рецепта за натурален пилинг

Здраве:



Уникалната маска за лице на Мермерски е една от най-търсените в последно време. Тя е наистина зашеметяваща и никак не преувеличаваме. Ще ви представим народната рецепта на Христо Мермерски, която се оказва естествен пилинг за лицето.
Маска за лице на Мермерски
Маска за лице на Мермерски
Само и единствено с помощта на природните средства ще постигнете перфектна красота. Спрете да мечтаете, а се насладете на изящното си лице само след няколко процедури.
Маска за лице на Мермерски – удивителна рецепта-чудо
Самият Мермерски твърди, че рецептата е дело на неговия син. Благодарение на нея лицето придобива съвсем различен вид: свежо, красиво и подмладено. И нека ви представим самата рецепта: лимон, картоф, зехтин и сода за хляб.
Ето как трябва да използвате изброените продукти: Вземате един пресен лимон и го нарязвате. С него мажете лицето си за период от 5 минути. Мермерски е категоричен, че лимоните почистват идеално и имат способността да стягат кожата. Изчакайте 20 минути и вземете един суров картоф. Той се разрязва и се обтрива цялото лице.
След 15 минути започнете да търкате леко лицето си със сода за хляб. Тя ще доизчисти епидермиса и след още 15 мин лицето трябва да се обтрие добре с памучен тампон, който е напоен с висококачествен зехтин. Мермерски е убеден, че кожата става гладка като порцелан и мека като памук.
Съвети при направа на маска за лице на Мермерски
Пилинг маската се прави на добре измито лице. Правете процедурата само вечерно време, тъй като кожата ви ще може да почине както трябва за цялата нощ. Съветът на Мермерски е маската да се направи след взимане на горещ душ.
Тогава порите ще са отворени. Всички съставки се нанасят с леки масажни движения. Не бива да се използва сила, а зоната около очите се избягва. Преди поставяне на нощен крем лицето се изплаква само с хладка вода и се подсушава много внимателно. Правете процедурата 2 пъти седмично.