понеделник, 9 ноември 2015 г.

Красота от Япония! Вижте ползите от това просто упражнение!


Само една минута на ден ви гарантира грациозна стойка и здраве през целия ден

uprajnenie qponki Ако превърнете в навик това упражнение много скоро ще може да се похвалите, освен с хубава стойка, и с по-малко болки във врата и раменете.
Каква е тайната на това толкова просто и популярно упражнение?
Може би се чудите защо японките имат такава грациозна стойка. Тайната всъщност е много проста. Има едно просто упражнение, с което всяка японка започва деня си. Ритуалът е следният: сутрин, когато станат, японките застават срещу изгряващото слънце, покланят се и няколко минути медитират. След това благодарят за началото на новия ден и казват на ум всичко онова, което искат да им се случи в следващите часове.
Това е една много проста и ефективна техника за разсънване и отпускане. И след това идва ред на самото упражнение, благодарение на което имат толкова атрактивна стойка. Това упражнение допринася за връщането и запазването на красивата стойка в горната част на тялото, подобрява линията на ръцете и раменете.
Подходящо е както за много млади момичета, така и за по-възрастни дами. Разбира се, от това упражнение могат да се възползват и господата.
Ето как се прави самото упражнение
Бавно вдигнете ръцете си нагоре. Не забравяйте да изправите гърба. Завъртете ръцете с дланите навътре и ги притиснете над главата си. След това завъртете дланта на ръката и обърнете ръцете така че да може да доближите външната им част, така както е показано на снимката.
Ритмично трябва да направите 10 повторения на упражнението, като редувате длани-външна част на ръцете. По време на упражнението се старайте да сте максимално изправени. Не забравяйте да се уверите, че ръцете ви остават изпънати нагоре по време на изпълнението.
В края на работния ден може отново да направите това упражнение още 10 пъти. Много е просто, нали? Сега остава само да се уверите и в ефективността на това невероятно упражнение.
Източник: Лекува.нет

Няма коментари:

Публикуване на коментар