петък, 30 октомври 2015 г.

Домашен течен шоколад

Подготовка: 7 мин. Порции: 8 малки чашки Продукти: 250 г сухо мляко 4 с. л. какао 1 пакетче ванилия 1 ч. ч. захар 125 г краве масло (добре е да е без сол) 250 мл вода Приготвяне: • За рецептата "Домашен течен шоколад" слагаме водата и захарта в тенджерка на котлона, докато се стопи захарта. • След това прибавяме маслото и чакаме да се стопи до получаване на еднородна смес. • В отделен съд смесваме сухото мляко, ванилията и какаото. • Горещата смес сипваме на тънка струя при сухите продукти и бъркаме енергично с тел, за да не се получат бучки. • Ако все пак това се случи разбиваме с миксер. • Топлия шоколад разливаме в чашки и слагаме за няколко часа в хладилника да стегне.

Няма коментари:

Публикуване на коментар