петък, 30 октомври 2015 г.
Домашен течен шоколад
Подготовка:
7 мин.
Порции:
8 малки чашки
Продукти:
250 г сухо мляко
4 с. л. какао
1 пакетче ванилия
1 ч. ч. захар
125 г краве масло (добре е да е без сол)
250 мл вода
Приготвяне:
• За рецептата "Домашен течен шоколад" слагаме водата и захарта в тенджерка на котлона, докато се стопи захарта.
• След това прибавяме маслото и чакаме да се стопи до получаване на еднородна смес.
• В отделен съд смесваме сухото мляко, ванилията и какаото.
• Горещата смес сипваме на тънка струя при сухите продукти и бъркаме енергично с тел, за да не се получат бучки.
• Ако все пак това се случи разбиваме с миксер.
• Топлия шоколад разливаме в чашки и слагаме за няколко часа в хладилника да стегне.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар