събота, 5 декември 2015 г.

Регенерирай зъбите


Достатъчно е да се храним и говорим осъзнато, да се грижим правилно за тях и те могат да се възстановяват сами.
 
Зъбите подобно на косата и ноктите са антени, които отразяват организма на човек. Те са клавиатурата на космичния компютър, какъвто е нашето тяло. Ако се грижим съзнателно за тази клавиатура, ще можем да подаваме правилни команди към цялото тяло и по този начин да въздействаме на всички процеси в него. Проблемите със зъбите сигнализиратза по-дълбоки конфликти, които са постъпили в тялото или психическото състояние на човека. Здравето на целия ниорганизъм (и в частност това на зъбите) е пряко свързано с начина на хранене, мисловното отношение към това, което консумираме, и емоционалното състояние,в което се намираме.
Най-важното нещо, свързано със здравето на зъбите, е как възприемаме това, което ядем. Ние въздействаме на храната пряко, също както и тя на нас. Храненето е свещенодействие, което трябва да се извършва съзнателно. Само така това, което консумираме, може да отдаде най-доброто от себе си, независимо дали е полезно, или не. Доривредните вещества могат да се трансформират в полезни чрез силата на мисълта. Чрез разума можем да предаваме памет върху продуктите, които консумираме, и така веднъж заредени с любов и благодарност, те я предават на цялотони тяло.
БАЛАНС И ГРИЖА
Това, с което се храним, и начинът, по който се грижим за зъбите, имат пряко въздействие върху алкално-киселинния баланс в устната кухина. Ежедневната грижа се отразява силно върху здравето на зъбите. Не трябва да ги мием веднага след хранене, необходимо е да изчакаме 10 минути, иначе може да нараним емайла им. Преди да пристъпим към същинското измиване, може да изтъркаме предната и задната страна на зъбите с мек памучен или ленен плат. След това ги мием с мека четка и паста, която е натурална или поне не съдържа флуор.
 

ЗА ИЗБЕЛВАНЕ
По естествен начин може да избелваме зъбите, като използваме бананова кора. Освен че избелва, тя реминерализира зъбите и ги обогатява с магнезий и калий. Вътрешността на кората трябва да се държи върху зъбите между 5 и 15 минути, хубаво е да не ги измиваме веднага след това, за да има време да подейства.

 
Можем да заместим миенето с жабурене - този стар метод е много по-благотворен, защото не е свързан с натиск, какъвто извършваме с механич­ното движение на четката. За целта може да ползваме шарлан, смрадлика, хума, кокосово или ленено масло, зехтин или вода. Олиото чисти натрупалите се в устната кухина токсини. Жабуренето е хубаво да продължи 20 минути, за да успеем качествено да почистим зъбите.
 
БЛАГОДАРНОСТ КЪМ ХРАНАТА
За алкално-киселинното равновесие отговарят и видовете храни. Най-полезни са плодовете, зеленчуците и ядките, които реминерализират зъбите. Едно от нещата, които трябва да правим, за да поддържаме равновесието на устната кухина, е да обръщаме внимание на различните вкусове - всеки от тях задейства определен център в мозъка. Съчетаването на сладко със солено, на кисело и люто например, може да натовари организма и той да не успее да усвои необходимите вещества. Затова, ако сме избрали да ядем определен тип храна, трябва да се придържаме само към него. Когато мислим за вкусовете и зареждаме продуктите с благодарност или формула, вече сме сигурни за тяхното благотворно въздействие.
Трябва да знаем, че зъбите са в постоянен растеж независимо от възрастта ни. Ако се храним и говорим осъзнато, те ще имат възможността да се регенерират.
Зъбите са прагът към външния свят, през който постоянно преминава словото. Да говорим осъзнато, означава да говорим в една посока - тази на истината и благото. Когато изричаме хубави думи, създаваме усмивки у другите, което рефлектира и върху нас. Тази верижна реакция се предава на цялата Вселена и спомага за общото здраве на човечеството.

Денталният лекар Росен Бакалов:
Зъбите са като бушони
Зъбите са свързани с енергийните потоци в нашето тяло и отразяват целия ни организъм. Те са като бушони, които първи реагират за наличието на някакъв здравословен или психологически проблем, което ни позволява да се освободим от конфликта навреме и да оздравеем. По зъбите може да определяме, подобно на ирисовата диагностика, цялостното здравословно и емоционално състояние. Те са разделени на 4квадранта, като всеки от тях отговаря за различен орган и сфера от нашия живот (виж схемата вдясно).
Слюнката реминерализира и храни зъбите, като осигурява елементите, необходими за възстановяването им. За да се случи това обаче, трябва да поддържаме алкално-киселинния баланс на устната кухина. Слюнката има същата pH като кръвта. При повишена киселинност сме податливи към появата на кариеси, а когато средата е по-алкална, развиваме зъбен камък. Ако обаче нивата са в баланс, зъбите ни не само са здрави, а и могат да се регенерират.
От голямо значение както за общото ни здраве, така и за това на зъбите, е да се храним с богати на витамини и микроелементи храни, каквито са зеленчуците, плодовете и ядките. Ако плаката по зъбите е образувана от шоколад или захари, тя става опасна.
Забелязали ли сте кога ни се появяват афти? Тези малки язвички в устната кухина може да се дължат на някакъв конфликт, при който не изказваме това, което мислим. Ако премълчим нещо, енергията, която остава затаена и несподелена, излиза в афти.
В голяма част от пастите на пазара има флуор, който влияе токсично на организма, моментално „попива" в зъбите и венците, достигайки епифизата, която се калцира.
ДЪВЧИ И БРОЙ
Зъбите са като картина, на която е нарисувано цялостното състояние на тялото. Начинът, по който ги възприемаме, пряко се отразява както върху тях, така и върху целия ни организъм. Поглеждайки се в огледалото, ние задействаме оптичния закон на рефлексията, чрез който превръщаме мислите си в енергиен импулс. Една от терапиите, които можем да приложим, е, когато се погледнем в огледалото, да виждаме зъбите си такива, каквито искаме да бъдат или каквито са, но отнасяйки се с благодарност към това, което имаме.
Голямо въздействие оказва и начинът, по който дъвчем. По-често се храним механично, което нарушава функционалността на зъбите и не позволява на храната да отдаде полезните си вещества. За да я усвояваме правилно и да не нарушаваме структурата на зъбите си, трябва да използваме двете страни на устната кухина. Един от начините, по който можем да извлечем най-полезното от продуктите, е да редуваме двете страни на устната кухина, като спазваме поредността от златното сечение: 1, 2, 3, 5, 8- един път на едната страна, един на другата, 2 пъти на едната страна, 2 на другата и т.н. Така включваме в процеса на хранене всички зъби, което спомага да са здрави, а също така раз­виваме едновременно двете полукълба на мозъка, отговарящи за чувствата и мислите. Всяка храна, която е ритмизирана по метода на златното сечение, става полезна за организма и спомага зъбите да се регенерират.
Всички числа във Вселената имат определено въздействие върху нас и когато осъзнато извършваме действията си, освобождаваме вътрешния им смисъл. Подчинявайки броя на отхапванията на определен ред, ние ритмизираме храната у извличаме най-добрите й качества. За да изяде порция храна, на възрастен са му необходими 12 броя отхапвания или загребвания, а за децата той е 21. Числото 12 представлява първична енергия, защото 1 е първично, а 2 - енергия. При децата имаме енергия на първичното, изразена в числото 21. Отмервайки количеството на хапките, ние възпитаваме навика да се храним осъзнато, което ни позволява да се преборим с лакомията и чревоугодничеството.
 

ДОМАШНА ПАСТА ЗА ЗЪБИ:
100 г бяла или зелена хума
100 г розова или изворна вода
30 г зехтин или бадемово масло
5-6 капки прополис тинктура
5-6 капки тинктура от зелен орех
3-4 капки карамфилово етерично масло
3-4 капки етерично масло за аромат по избор


РОЛИТЕ НА ЗЪБИТЕ

 
 

СРЕЩУ ЗЪБЕН КАМЪК
Вземат се 10 черупки от орехи, варят се в продължение на 15 минути. Течността и слоят, който се образува отгоре, се намазва върху зъбите за 5 минути.



ПРОТИВ КАРИЕС
Подходящи са шуслеровите соли с номера 1, 2 и 7.


ПРЕЧИСТВАНЕ
Ритъм трябва да има и по отношение на това кога се храним. Всяко от хранени­ята трябва да се случва по едно и също време, за да може тялото да привикне на определен режим и така да подобрим метаболизма си. Препоръчително е да сме вечеряли преди залез, но ако начинът на живот не ни го позволява, поне е же­лателно последното хранене да завърши преди 22 часа. Независимо кога сме вече­ряли, хубаво е да знаем, че не трябва да си лягаме веднага, защото така наруша­ваме съня си, той вече не ни въздейства така успокояващо и отпочиващо.
Трябва да избягваме да пием течно­сти по време на хранене - иначе раз­реждаме стомашния сок и възпрепят­стваме усвояването на веществата. Задействайки едновременно процеса на асимилация на твърдата храна и този на водата, разделяме енергията в две-посоки. Приемът на вода трябва да се случва 30 минути преди или след хране­не. Ако все пак ожаднеем, може да пием вода, докато предъвкваме храната, за да се получи хомогенна смес. В противен случай фракционираме твърдата храна и течностите.
Най-стимулиращо за храносмилателната система и за пречистването на вътрешните органи е сутрин да изпием чаша топла вода с мед и лимон. От значение е каква вода пием, за предпочитане е тя да е слънчева - веднъж преминали през каквато и да е вода, дори от чешмата, слънчевите лъчи я зареждат с енергийни кодове и витамин Д. За да получим този еликсир, трябва да сложим водата в стъклена бутилка, като не затваряме капачката докрай, за да не кондензира. Водата трябва да „диша", докато е изложена на слънце. Можем да ползваме стъкло с определен цвят и по този начин филтрираме конкретен спектър от слънчевите лъчи.
 



КАКВО ОЗНАЧАВА ЦВЕТЪТ НА ЛЕНТИЧКАТА НА ГЪРБА НА ВСЯКА ПАСТА ЗА ЗЪБИ:
ЗЕЛЕН: Изцяло натурален продукт. ЧЕРВЕН: Натурален продукт с добавени вещества за медицински цели. СИН: Натурален продукт с добавени химични вещества. ЧЕРЕН: Продукт с изцяло химични съставки.






АКТИВНА СВЕТЛИНА
Възприятията, които имаме за условията, въздействат пряко върху последствията от тях. Така чрез силата на мисълта ние активираме светлината във всички неща. Храната не е само нещо, от което черпим, а е висш плод на разумния свят и ние трябва да продължаваме неговата верига. Затова трябва да сме еднакво отговорни както към самия процес на хранене, така и към приготвянето на това, което ядем. Когато готвим, ние прекарваме част от аурата, мислите и чувствата си през храната. Замисляйки се над това, успяваме да я програмираме по начин, по който може да оздрави цялото ни тяло.
България е черният дроб на плане­тата, затова именно ние трябва да се замислим върху възможността да трансформираме нещата чрез любовта и благодарността, която им отправяме. Ние дирижираме материята и посоката на нейната функция. Всяка храна, която е приготвена и консумирана с любов, може да се превърне в полезна.
Джорджия Николова!

Няма коментари:

Публикуване на коментар