събота, 7 ноември 2009 г.

Време за подстрижка



Според една легенда до грехопадението човекът бил без коса и главата му украсявал блестящ ореол. Щом нашите прародители съгрешили, космическите лъчи около главата им натежали и се превърнали в коси, запазвайки вълшебните свойства на космическия нимб.
Косите ни са ценни, не само защото с тях сме по-красиви, или защото ни предпазват от студ и пек. Косите са хилядолетна магическа култура. Девойките сплитали от своите коси гривни и ги подарявали на любимите си като защитен талисман. Той пазел възлюбения им не само от случайна смърт, но и от съблазни и изневяра. По-късно започнали да скътват къдриците и да ги поставят в медалиони, носели ги на врата си, върху гърдите, по-близо до сърцето.

Съвременните жени, пуснали свободно дългите си коси, не подозират колко са близо до магията. За нас разпуснатите коси са знак за сексуалност и разкрепостеност, а нали сексуалността е пряк път към силата. Така че, ако сте намислили да поднесете на съпруга си или на приятелите си скандал, приберете косите с фиби и шноли или скрийте косите си с кърпа, иначе няма да се отървете от счупени съдове.
Ако целта ви пък е противоположна - например, развод, и силно желание да си върнете моминската си фамилия, съветът е противоположен.
ПОДСТРИГВАНЕТО: 5 ПРАВИЛА ЗА БЕЗОПАСНОСТ
1. Човекът, който ви подстригва, променя Вашето биополе. Избирайте жизнерадостен и енергичен майстор, тогава животът ви ще се промени към по-добро. Колкото по-възрастен е фризьорът или бръснарят, толкова по-силно е неговото влияние. Ако сте щастливи и не желаете да променяте сегашното си положение, по-добре седнете при по-млад фризьор(ка) или на вашата възраст. Ако на душата ви е неспокойно и унило, изберете стар известен фризьор - професионалист.

2. Желателно е да Ви подстригва майстор-фризьор от същия пол като Вашия. Ако се харесате на мъжа, който Ви подстригва, твърде е възможно да започнат проблеми в личния Ви живот. За това не е задължително да завъртите флирт с фризьора си, просто ще бъде нарушена хармонията на вече съществуващите отношения.

3. За да растат по-бързо косите Ви, подстригвайте се при пълна или растяща Луна, ако искате да заздравите корените на косите си, да се предпазите от косопад или да промените малко характера на косите си (например, не Ви харесва, че косите Ви са непослушни и се заплитат лесно), подстрижете се, когато Луната намалява.

4.Не се препоръчва да се подстригвате в така наречените сатанински лунни дни (9-я, 15-я, 23-я и 29-я ден според лунния календар), а така също в дните на слънчево и лунно затъмнение.

5.Не си режете косите сама, особено когато не се чувствате добре физически или душевно.

Можете да направите справка за лунните фази ТУК
ВЪВ ФРИЗЬОРСКИЯ САЛОН ПРОМЕНЯМЕ ... ЖИВОТА СИ

Важно е денят, в който отивате на фризьор, да хармонира с Вашия рожден ден. Иначе благоприятните тенденции на деня могат да се обърнат в противоположни.
ПОНЕДЕЛНИК
Благоприятен ден за подстригване и боядисване на косата. Освобождава от отрицателни емоции и тежестта на нерешените проблеми. Ако сте родени в понеделник, то освен този ден посещавайте фризьорския салон в четвъртък, петък и събота. Неблагоприятен, антагонистичен ден е неделя.

ВТОРНИК
Този ден е много подходящ да сложат в ред косите си тези, които се чувстват физически отпаднали, тези, които не им стига воля да решат проблемите си или ги тормози монототният ритъм на живота им. Родените във вторник са в съзвучие с енергията на четвъртък, събота и неделя. Неблагоприятни за тях са понеделник и петък (ден антагонист).

СРЯДА
Подстригването в този ден спомага за нови познанства, обещава интересни пътувания и нови знания. Родените в сряда могат да използват за подстригване и неделя, докато четвъртък за тях е абсолютно неподходящ ден за такива мероприятия (той е техният ден антагонист).

ЧЕТВЪРТЪК
На тези, които го предпочитат, ще донесе промяна във взаимоотношенията с околните, ще засили тяхната популярност, ще привлече към тях късмета и благополучието. С децата на четвъртъка хармонират добре понеделник, вторник, петък и неделя. Неблагоприятен ден антагонист е сряда.

ПЕТЪК
Ден на младостта и красотата. Ако изберете този ден, за да промените прическата си, ще се промени и външността ви. Ако сте доволни от своята външност, изберете друг ден за подстригване. За хората, родени в петък, другите добри дни за посещение на фризьорския салон са понеделник, четвъртък, събота и неделя, а вторник е по-добре да избягват (ден-антагонист).


СЪБОТА
Ден за укрепване на косата, за освобождаване от кармични дългове и родови грехове. Родените в събота могат да използват и петък, но да избягват неделята.

НЕДЕЛЯ
Този ден изобщо не е подходящ за подстригване, но пък е добър за абсолютните неудачници. Ако изберат този ден за промяна на прическата си, те имат шанс съдбата да смени гнева си с милост. За хората, родени в неделя, подходящи дни за манипулации с косите им са вторник и четвъртък. Денят антагонист за тях е понеделник.
Какво предсказва лунният календар?
Ако Луната е в Овен, прическата ви ще се получи хубава, но подстригването може да отслаби имунитета ви.

Ако Луната е в Телец, Дева, Козирог, тогава е най-благоприятното време за подстригване. Косите стават по-силни, растат по-бързо.

Ако Луната е в Близнаци и Везни, много добре се получават "въздушните" прически, косата расте по-бързо, но по-здрава няма да стане.

Ако Луната е в Рак и Риби, косите се изпълват с жизнена сила, но ще растат по-бавно.

Ако Луната е в Лъв, подстригването е благоприятно за онези, които са недоволни от своя начин на живот. Ако работите ви вървят добре, изчакайте с подстригването.

Луната в Скорпион е коварна и непредсказуема: прическата може да се получи, може и и да не се получи, но същото ще стане и с отношенията ви с противоположния пол.

Ако Луната е в Стрелец, добър момент да се подстрижат онези, които се стремят да направят кариера, те ще имат възможност да подобрят отношенията си с бизнес партньорите и шансове за промяна на социалния статус.

Ако Луната е във Водолей, моментът за подстригване е крайно неблагоприятен.
ЕДИН СЪВЕТ: Ако настроението или съдбата ви е завела във фризьорския салон в неблагоприятен ден антагонист, не се тревожете. Просто запомнете: в този ден може да се подстригвате, ако дълго време не ви върви в нищо. След подстригването животът за известно време ще замре, но след това ще направи нов скок към хубави промени.

сп. "Маргарита"

Няма коментари:

Публикуване на коментар