неделя, 24 май 2015 г.

Най-пазената тайна за дълголетие и здравословен живот

http://bg.checkonline4you.com/naj-pazenata-tajna-za-dalgoletie-i-zdravosloven-zhivot/

В тази статия ще откриете  тайната на дълголетието. Може да я прилагате всеки ден и да се чувствате все по добре и по-добре.
Тя е описана още от Авицена ( персийски лекарфилософученпоет и музикант, естествоизпитател), който е считал, че една от най-важните причини за стареенето на организма е “изсушаване на тялото”. С това се съгласява и съвременната медицина: с възрастта  количеството вода в организма  намалява. Това води до сгъстяване на кръвта и лимфната течност, намаляване на еластичността на кожата, мускулите, главоболие, болки в ставите и така нататък.
Водата е носител на енергия и информация, а всеизвестен факт е, че  нашето тяло е изградено основно  от вода. Много енергийни практики са единствено възможни, ако в организма  има достатъчно количество вода. И най-важното: водата записва всякаква информация, било тя добра или лоша. За здравето е полезна само положително заредена вода!
И ето я тайната: сутрин веднага като станете, пийте леко топла вода около 40 градуса. Пийте колкото можете:  1, 2, 3 чаши. Ако не сте свикнали започнете с няколко глътки и всеки ден увеличавайте дозата.
Защо е полезна именно такава вода?   Тя още се нарича “бърза вода”  - не изисква да се обработва от храносмилателния тракт, а попада директно в тънките черва и премахва всякакви токсини и шлаки. Водата директно попада в между клетъчното пространство, а не вътре в клетките, раздвижва кръвта и лимфната течност , намалява съдържанието на  холестерол и  захар в кръвта.
Според тибетската медицина водата има благоприятен ефект върху нервната система-позволява да се освободите от стреса. Те имат една известна поговорка: след стресова ситуация  пийнете чаша гореща вода. Това ще ви предпази от негативни последици за тялото.
Запомнете: Сутрин пийте топла вода  ( може да добавите и няколко капки лимонов сок) на гладен стомах и не забравяйте да кажете няколко  думи на любов и благодарност !

Няма коментари:

Публикуване на коментар