четвъртък, 7 май 2015 г.

Елиминирайте белезите по лицето и изравнете тена на кожата с маска от мед, лимон, канела и индийско орехче



Тази маска се състои от няколко специфични натурални продукта, които помагат за бързото и лесно елиминиране на белезите по кожата, като заедно с това изравняват тена по лицето. Първият компонент на козметичното средство е канелата. Нейните противогъбични и антибактериални свойства способстват за заздравяването на кожата и почистването й в дълбочина. Втората съставка е индийското орехче. То съдържа редица полезни витамини и минерали като рибофлавин (B2), фолиева киселина (B9), ниацин (B3), витамин A, витамин C и антиоксиданти, всички от които са полезни за кожата. Лимоновият сок от своя страна е богат на витамин C, способстващ за насърчаване производството на колаген и заглаждане на тена, а антибактериалните и противовъзпалителни свойства на меда насърчават естественото заздравяване на епидермиса. Имайте предвид, че при контакт на маската с кожата ще изпитате леко парене, но не се притеснявайте, това е нормално.

Необходими продукти:

    1/2 чаена лъжица канела
    1/2 чаена лъжица мляно индийско орехче
    1 супена лъжица мед
    1 супена лъжица лимонов сок

Начин на приготвяне:
Смесете всички съставки в отделен съд и ги разбъркайте до получаване на хомогенна смес.

Начин на приложение:
С помощта на чиста кърпа или марля нанесете продукта върху носа, бузите, челото и брадичката, като избягвате зоната около очите и устата. Оставете маската да подейства за 30 минути, или ако не може да изтърпите усещането, само за 10 минути, след което я отмийте обилно с топла вода. Повтаряйте процедурата веднъж седмично, вечер преди лягане.

Забележка: Ако кожата ви е много чувствителна, ви препоръчваме да намалите или отстраните лимоновия сок и към сместа да добавите повече мед. По този начин домашното средство ще бъде по-слабо.

Още за Елиминирайте белезите по лицето и изравнете тена на кожата с маска от мед, лимон, канела и индийско орехче | Здравни съвети Framar.bg от Framar.bg: http://saveti.framar.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар