сряда, 13 май 2015 г.

Законът за изобилието и старите вещи

http://bg.checkonline4you.com/zakonat-za-izobilieto-i-starite-veshti/
1. Има такъв закон на изобилието – за да дойде новото, трябва да се отървем от старото. В противен случай  за новото  Вселената  (или Бог, както искате) не вижда място, където да го “изпрати”.
2. В Китай има поговорка “Ако старото не  си отиде, новото няма да дойде.”
3. Според Фън Шуй старите неща не позволяват да тече  свободно животворната енергия Ци и следователно за никакви промени в живота  или нови вещи  не може да става дума .
4. Друг извод: когато ние ползваме  нещо старо, или се пръскаме с парфюм, който отдавна не сме използвали,  или слушаме музика от миналото – ние просто се връщаме  назад във времето. Това е елементарно невро-лингвистично програмиране – всичко това е така наречената емоционална “котва”.
Със стари неща (парфюми, дрехи и всичко такова) са свързани някои спомени, и те автоматично ще се възпроизвеждат при  контакт с котвата. Но проблемът е, че се появяват не само емоции – у нас се  появяват и старите мисли, което  е много опасно, защото мислите, както всички знаем, формират живота. Така че ние формираме  живот със старите си мисли и не получаваме  това, което искаме.
5. Ако задържаме   старите неща с мисли като: “Ами ако нямам пари за да купя нови, ще остана без нищо ?”,  ние резонираме  с манталитета на бедните и получаваме  бедност.
Ако ние спокойно  изхвърляме  ненужните неща с мисълта  “Ще купя още или Вселената ще  ми даде нещо по-добро”, ние резонираме с манталитета на богатите и получаваме богатство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар