петък, 24 юли 2015 г.

Вижте тайния тибетски метод за охлаждане чрез дишане при 40 градусова жега!


Версия за печатSend by email
Тибетците са хора, които правят удивителни неща с духа и тялото си. От тях човек може да научи много. Благодарение на вътрешен мир, медитация и спокойствие, те изучават телата си и природната среда.
Вижте две прости упражнения измислени от тибетци, които ще ни помогнат в студа и в жегата, пише themainline.bg.
Как да се стоплим в студа?
В белите дробове се произвеждат големи количества топлина, a кръвта преминаваща през тях при недостиг на кислород, и стопля всички вътрешни органи. Именно кислорода и кръвта задвижва механизма на топлина в белите дробове. Всичко се отнася до задържането на дъха след издишане. Спокойно вдишайте, издишайте и задръжте дъха. Когато сте на улицата и усещате, че замръзвате това, което трябва да направите, е да задържите дъха си след енергично издишане и да вървите с бързо темпо без да дишате. Ще почувствате, че пръстите на ръцете и краката ви започват да се стоплят и да излизат от вцепенението на студа. Топлината, започнала в белите дробове, се разлива по тялото ви.
Как да се охладим в жегите?
Вдишвайте дълбоко през устата за бързо освежаване в критичен момент. Йогите имат специална охлаждаща дихателна техника, но ако не сте изкушени да я изучите, просто вдишвайте бавно през устата и издишайте през носа. По-ефективно се охлаждате, ако присвивате езика си по дължина като улей и прекарвате въздуха оттам. Благодарение на “течението” и чрез по-дългия контакт със слюнката въздухът леко понижава температурата си, преди да изпълни белите дробове освен с живителен кислород и с горещата вълна от околната среда.
Източник: bradva.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар