вторник, 7 юли 2015 г.

Сода бикарбонат връща младостта и естествената красота

http://www.bilka.info/soda-bikarbonat-vrasta-mladostta-estestvenata-krasota/

Да, сода бикарбонат се използва за лечение, но знаете ли, че с нея можете да върнете естествената си красота и младостта си

Това са най-ефикасните методи за разкрасяване и подмладяване и то само със сода бикарбонат, които ще ви помогнат изглеждате отново млади и дори по-красиви. Трябва да се възползваме максимално от този продукт, който използваме всеки ден в кухнята. Лечебните и разкрасяващи свойства на содата се дължат на нейното противокиселинно свойство. С негова помощ всички йони, на които се дължи киселина в стомаха са прихванати и неутрализирани успешно.
Включете сода бикарбонат в домашната си козметика и няма да съжалявате, защото благодарение на нея вие ще имате гладка и чиста кожа, блестящи очи, защото няма да има следи от торбичките под тях, мека коса и приятен дъх.
Млади и красиви със сода бикарбонат
Млади и красиви със сода бикарбонат
Ето и как да постигнете всичко това само с помощта на сода бикарбонат:
Почистване на лицето – всяко зачервяване или възпаление на кожата ще бъде премахнато от лицето ви, защото содата има антисептично действие. Малките гранулки се справят с не леката задача да премахнат всяка черна точка и мъртва клетка по лицето. С продукта порите се отпушват успешно. От вас се иска само да си приготвите гъста каша, като смесите вода и сода бикарбонат. После с кръгови движения я нанесете върху засегната кожа и изчакайте да подейства само 2-3 минутки. Първото измиване на лицето от маската става с топла вода, а след него със студена, за да може порите да се запушат. Добре е след процедурата да нанесете на лицето си ежедневния ви хидратиращ крем.
Премахване на торбички под очите със сода – тук отново ще смесим сода с вода, но този път няма да правим кашичка, разтвора трябва да бъде по-течен. След неговото получаване натопете 2 малки памучни тампона в него. Поставете ги върху клепачите си и ги оставете там 15 минути. В случай, че възпалението все още не е спаднало и следите от торбичките все още се личат, повторете процедурата още един път след 2 часа.
Блестяща коса – повечето дами използват различни видове стилизанти, за да оформят перфектната си прическа. Дори и след измиване по косата остават фини частици от тях, които пречат тя да е мека. Със сода бикарбонат тези частици ще бъдат премахнати и отново ще се радвате на мека и гладка коса, която можете да оформите в любимата си прическа с лекото. Това, което трябва да сторите е да добавите сода към шампоана си в съотношение 4:1 и да измиете косата.
Премахване на неприятният дъх – често лошия дъх е следствие на ферментацията на храната, която сте консумирали. Содата има силата да убие тази миризма, като за целта трябва да разтворите 1/2 чаена лъжичка от продукта в чаша вода. Изпивате течността и забравяте за лошия дъх веднага.
Вече знаете как да използвате сода бикарбонат не само за лечение, но и за разкрасяване, възползвате се максимално от нейните ползи за тялото.

Рецептата на Таня 

Таня Славова Аз лично съм пробвала и содата ми помага и при гъбички на кожата на краката.Само разтварям 1 лъжичка сода с около 1 литър вода и изплаквам.
Ето и споделената и изпробвана рецепта от Таня Славова със сода за хляб срещу гъбички. На нея е помогнала, защо и вие да не опитате да победите гъбичките без лекарства.

Няма коментари:

Публикуване на коментар