четвъртък, 10 март 2016 г.

Опитайте се за 24 часа да приемате всичко, без значение какво се е случило


-Някой ви е обидил – приемете това, без да реагирате, и само наблюдавайте какво се случва. Изведнъж ще почувствате поток от енергия, какъвто никога преди това не сте изпитвали.
Когато някой ви обиди, обикновено се чувствате слаби, губите спокойствие и започвате да мислите как да си отмъстите. Този човек ви е хванал на въдицата си, и вие ще се въртите в кръг. Дни, нощи, месеци, години наред не можете да спите, сънувайки кошмари. Хората прекарват живота си в терзания за глупости, само защото някой ги е обидил.
Погледнете в миналото, и ще си спомните нещо. Вие сте били малко дете, а учителят в класа ви е нарекъл идиот; вие все още си спомняте това и таите обидата. Вашият баща ви е казал нещо … родителите ви отдавна са забравили това, и дори да им напомните, те няма да разберат за какво става дума.
Майката ви е погледнала не както трябва, и раната от това все още е отворена, жива; ако някой я докосне, тя ще се взриви. Не помагайте на тази рана да става още по-голяма. Не позволявайте да превземе душата ви. Обърнете се към корените си. Двадесет и четири часа – само двадесет и четири часа – без значение какво се случва, не се опитвайте да реагирате, не се съпротивлявайте.
Ако някой ви е бутнал и падате на земята, паднете! След това станете и се приберете вкъщи. Не правете нищо. Ако някой ви ударил, склонете глава и го приемете с благодарност.
Идете си вкъщи, не правете нищо – само двадесет и четири часа – и вие ще почувствате нова вълна от енергия, която никога преди не сте усещали, нов прилив на жизненост, идващ от корените. И трябва само да узнаете, да почувствате този вкус и животът ви ще се промени. Ще се смете над всички извършени от вас глупости, над всички обиди, реакции, отмъщения, с които вие сте се саморазрушавали.
Никой не може да ви унищожи, освен вие самите; никой не може да ви спаси, освен самите вие. Вие сте Юда, вие сте и Исус.
Ошо
Източник: Другите новини

Няма коментари:

Публикуване на коментар