петък, 11 март 2016 г.

Готови за 5 минути! Уникално вкусни мъфини без брашно и захар


Идеални както за десерт, така и за закуска, която да вземете с вас в офиса

Кой не обича мъфини? Те са толкова вкусни и може би единственият им недостатък (осен този, че свършват за секудни) е че повече рецепти включват брашно, захар, а тези по магазините и редица оцветители и E-та, което освен високо калорични прави мъфините и нездравословни. Е това може да се промени и то без да отстъпваме с крачка назад от любимия вкус.
Основната съставка на тези уникално вкусни мъфини са яйцата. И след като вече отдавна се развенчаха митовете, че те водят до повишаване на холестерола може спокойно да си отдъхнме, че сме избрали да приготвим нещо, което не просто задоволява нашите вкусове, но е и качествена енергия за нашето тяло.
Рецепта:
3 яйца
100 грама овесени ядки
100 -150 грама орехи
2 с.л. лешников, бадемов или др. по ваш избор тахан. Може да се замени и с фастъчено масло.
100 грама  сушени боровинки (може да използвате пресни или замразени плодове)
3 с.л, мед (Може вместо мед да прибавите 3-4 натурални фурми, или добре озрял банан)
Начин на приготвяне:
Разбийте добре яйцата, към тях прибавете тахана, меда или пасираните банан или форми, в зависимост от това какъв подсладител сте избрали. Орехите смелете, или начупете на едри парченца, ако обичате вашият мъфин да има хрупкаща сърцевина. Към готовата смес прибавете овесените ядки и сушените боровинки.
Изсипете сместта във форма за мъфини и печете около 10 минути на предварително загрята фурна на около 200 градуса.
Идеални за десерт, или за закуска, която може да вземете с вас в офиса, вашите мъфини са готови и чакат да им се насладите!
- See more at: http://kanal3.bg/news/lifestyle/zdravoslovno-hranene/26919-Gotovi-za-5-minuti%21-Unikalno-vkusni-mafini-bez-brashno-i-zahar#sthash.AnlQkWnO.dpuf

Няма коментари:

Публикуване на коментар