събота, 3 януари 2015 г.

Домашна маска за ускоряване растежа на косата със зехтин, мед и канела


Домашна маска за ускоряване растежа на косата със зехтин, мед и канела - изображение
от дата: 12.12.2014 г.
Косопадът може да бъде истинско бедствие и да се превърне в огромна драма за всеки, независимо от причината, довела до това състояние. Добрата новина е, че слабият до умерен косопад, особено след края на лятото или след раждане, е нещо нормално - естествен физиологичен процес, така че просто трябва да въоръжите с търпение, докато отмине и косата ви отново се сгъсти, или да приложите някои ефикасни методи за намаляване падането на косата и стимулиране растежа й. Тук ви предлагаме един такъв метод – домашна рецепта за маска за коса с канела, мед и растително олио.
Преди да изпитате ефекта на тази маска, направете консултация с дерматолог относно състоянието на скалпа си или тествайте с малко количества, за да се уверите, че кожата на главата ви, особено ако я определяте като чувствителна, няма да реагира с раздразнение.
Трябват ви:
  • 2 супени лъжици канела
  • 2 супени лъжици мед
  • 1 яйце
  • половин чаена чаша зехтин или друг вид растително олио, подходящо за козметични цели (като кайсиево олио, олио от авокадо, олио от семена на грозде и др.)
Начин на приготвяне:
Вариант 1
Смесете канелата и меда в предварително затопленото олио, разбърквайки енергично. Добавете яйцето, което ще придаде по-лепкава консистенция на маската, така че да може да се задържи по-лесно в косата ви.
Вариант 2
Пригответе си предварително канелено олио със зехтин и 4-5 пръчици канела. За целта ви трябва отлично измито и подсушено стъклено бурканче с плътно прилягаща капачка. Сложете вътре пръчиците и залейте със зехтина. Оставете сместа да престои две, а още по-добре 3 седмици. Направете горната маска като използвате 4 супени лъжици от сместа, смесени с една супена лъжица мед и жълтъка на яйцето. Ако косата ви е по-дълга, можете да увеличите пропорционално количеството на течните съставки.
Намокрете косата си и я обработете със сместа чрез сресване с гребен, така че да се разнесе по цялата дължина на косъма. Ако имате по-дълго коса, навийте я на кок на върха на главата си, поставете шапка за баня и оставете да престои 15 минути. Измийте косата си с топла, но не прекалено гореща вода и мек шампоан, без да използвате балсам. Отмиването на сместа може да бъде малко трудно, така че можете да повторите сапунисването й още веднъж и за финал да облеете косата с вода с няколко капки лимон в нея.
Можете да прилагате тази маска веднъж седмично до постигане на желание ефект или докато ви доставя удоволствие. Освен за косата и скалпа си, с нея ще се погрижете и за нервната си система, тъй като процедурата има ефекта и на ароматерапия.

Още за: Домашна маска за ускоряване растежа на косата със зехтин, мед и канела | LifeStyle Framar.bg
от framar.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар