сряда, 19 август 2015 г.

В подсъзнанието е скрита сила, способна да преобърне света

Човешкият мозък има две лица

… Могъществото на подсъзнанието е потресаващо. Известно е, че то следи и контролира всички жизненоважни функции на човешкия организъм, от кръвообращението до дишането и храносмилането. Също така е установено, че в подсъзнанието е отпечатано всичко, което се е случило с човека. То регистрира всяко събитие от живота ни, а още и свързаните с това мисли и чувства.
Именно подсъзнанието често помага на човек в безсъзнание, управлявайки неговата дейност. Чрез интуиция, сънища, усещания и предчувствия, то ни подсказва необходимите идеи и решения. След като открие тази невероятна способност, човек вече няма да бъде безпомощен в каквато и да е ситуация.
И накрая, просто подсъзнанието е този механизъм, чрез който повтарящите се умствени импулси – чувствата и емоциите – се ускоряват и се материализират във физически еквивалент. Можете съзнателно да заложите определен плана в подсъзнанието си, мисъл или чувство, които искате да се материализират и скоро ще получите физически еквивалент на замисленото. Подсъзнанието е плодотворно и винаги е готово да ви служи, но малцина знаят как да използват силата му.
  • Slider




За да покажа как разум и подсъзнание работят заедно за създаването на реалност, аз пак ще прибегне до аналогия. Подсъзнанието е подобно на плодородна почва, която приема всякакви семена, хвърлени в нея. Вашите мисли и възгледи – това са семена, засети в почвата. От тях израства това, което е било засадено както от житно зърно се развива житен клас. Каквото посееш, това ще пожънеш – това е законът.
Не забравяйте, че умът е градинарят, а вашият проблем – да осмислите и да изберете това, което трябва да засадите във вашата вътрешна градина. Но, за съжаление, по-голямата част от хората нямат никаква представа за ролята на градинаря – това никой не им е обяснил. Не правейки подбор, ние позволяваме да проникнат в нашата вътрешна градина различни семена – както добри, така и лоши, но те именно са причината за всичко, което се случва в живота ни. Желаейки да разберете защо сте късметлия или не, трябва само да влезете в този ваш вътрешен свят.
Джон Кехоу
Източник: Другите новини

Няма коментари:

Публикуване на коментар