четвъртък, 2 април 2015 г.

Маска за коса

Спрете косопада и стимулирайте растежа на косата с бирена мая

Спрете косопада и стимулирайте растежа на косата с бирена мая - изображение
от дата: 02.04.2015 г.
Бирената мая е хранителна добавка, която е много подходяща за подхранването на кожата, ноктите и разбира се, косата. Този натурален продукт способства за възпиране и предотвратяване на косопада, като заедно с това укрепва косъма и му придава повече блясък и здравина. Основните ползи от бирената мая се състоят от наличието на витамини от група B, включително фолиева киселина, рибофлавин, ниацин, тиамин и пироксен, вещества, които са от съществено значение за структурирането и растежа на косъма. Наличието на калций, мед, хром и желязо, от друга страна, помагат за запазването на естествения цвят на косата и я предпазват от косопад. Ето как може да приложите този натурален продукт в домашни условия по 3 лесни начина.
  • Маска 1: Бирена мая и мед
Смесете 3 супени лъжици бирена мая с 5 супени лъжици мед и разбъркайте добре продуктите. Нанесете сместа върху косата, с леки масажиращи движения в зоната на скалпа и я оставете да подейства за 10 минути, след което я отмийте с топла вода. Повтаряйте процедурата веднъж седмично.
  • Маска 2: Бирена мая и зехтин
Смесете 1/2 чаена чаша зехтин с 4 супени лъжици бирена мая и разбъркайте продуктите до получаване на хомогенна смес. Нанесете я върху влажна коса и я оставете да подейства за 10 минути, след което я отмийте по обичайния начин. Повтаряйте процедурата веднъж седмично.
  • Маска 3: Бирена мая, мед, оцет и жълтък
Отделете жълтъците от 2 яйца и ги разбийте в отделна купа. Към тях добавете 1 чаена лъжица бирена мая, 4 капки натурален ябълков оцет и 1 супена лъжица мед. Разбъркайте продуктите до получаване на хомогенна смес. Нанесете маската върху косата, а нея я покрийте с шапка за баня или найлонова торбичка. Оставете продукта да подейства за 20 минути, след което го отмийте по обичайния начин. Повтаряйте процедурата 2 пъти седмично до пълното укрепване на косъма.

Още за: Спрете косопада и стимулирайте растежа на косата с бирена мая | Здравни съвети Framar.bg
от framar.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар