от дата: 07.04.2015 г.
Необходими продукти:4 - 5 средни картофа
3 средни тиквички
1 голяма глава лук
1 - 2 моркова
2 супени лъжици растително олио
200 милилитра вода или зеленчуков бульон
2 дафинови листа
магданоз на вкус
сол на вкус
смлян червен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и обелете тиквичките и картофите, нарежете ги на кубчета.
Лука обелете и нарежете на колкото може по-тънки кръгчета, настържете морковите и ги запържете заедно в нагорещената мазнина.
Когато лукът придобие златист цвят, прибавете тиквичките и картофите, налейте водата или бульона. Сложете дафиновите листа и сол на вкус.
Оставете зеленчуковата смес да се задушава на бавен огън до готовност на продуктите.
Поднесете рагуто, поръсено с нарязан пресен магданоз и червен пипер.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар