сряда, 15 април 2015 г.

Чудотворната точка Шенмен лекува целия организъм!

http://velikabulgaria.eu/%D1%87%D1%83%D0%B4%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%82%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B0-%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%BC%D0%B5%D0%BD-%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%83%D0%B2%D0%B0-%D1%86%D0%B5%D0%BB/

glav


Стресът в днешно време е един от най-големите проблеми за човешкото здраве. Той се натрупва в тялото ни и постепенно ни превзема изцяло, като води до редица заболявания и хроничен дискомфорт. Една от честите причини за мигрена е именно наслагването на стрес, а болките са ужасни и трудно се премахват.
Един лесен метод от точковия масаж (рефлексология) ще освободи напрежението в главата и значително ще облекчи болките. Природата се е погрижила за всичко и е създала точки по тялото, чрез които можете да лекувате много болежки.
Чудотворната точка Шенмен
Древните китайци наричат тази точка Шенмен, което в превод означава Вход към рая. Китайците считат че тя захранва тялото с космическа енергия и има чудотворен ефект върху целия човешки организъм. Тази акупунктурна точка облекчава възпаления в тялото, поддитска зависимости и облекчава болки на много места, като това я прави практически универсален лек за човека.
Ето как да масажирате точката Шенмен, илюстрирана на снимката:
– вземете клечка за уши и леко притиснете точката ( на снимката точката Шенмен е в горната част на ухото)
– масажирайте с лек натиск в продължение на няколко минути и дишайте дълбоко
– след масажирането вдишайте и издишайте 5-6 пъти, като при вдишване обръщате главата наляво, а при издишане надясно.
Веднага ще усетите облекчение по цялото тяло.
Точката може да се масажира и леко с пръсти, като е препоръчително да прилагате техники преди лягане за по-качествен сън.

Няма коментари:

Публикуване на коментар