сряда, 11 ноември 2015 г.

Кубче лед върху точката фън-фу избавя от болести

GLAVA
Ако ежедневно на определено място на тялото поставяте кубче лед, организмът започва да се подмладява, много болести изчезват, а вие ще бъдете здрави, настроени положително и изпълнени с енергия.


Човешкото тяло притежава едно уникално място. Ако ежедневно поставяте кубче лед на това място, организмът започва да се подмладява, много болести изчезват, а вие ще бъдете здрави и изпълнени с енергия.

Това място се намира между сухожилията в областта на шията, точно на гърба в дупката, където се съединяват врата и главата. Тук се намира точката, която в китайската акупунктура е наречена Фен Фу (подслон от вятър).

Методът се състои в следното: човек лежи по корем (или седи) и поставя кубче лед (приблизително 2х2цм) на точката Фен Фу (дупката в задната част на главата) и кубчето лед държи там 20 минути. Кубчето лед можете да сложите в кърпа.

Ако практикувате редовно, с пауза най- много 2-3 дни, сутрин на гладно и вечер преди лягане, настинка при подобна процедура не е възможна!


В началото може да ви бъде студено, но за 30 до 40 секунди ще почувствате прилив на топлина в точката. Първите няколко дни ще имате чувство на еуфория заради освобождаването на ендофрин в кръвния поток.

Какво се постига?

- Подобрява съня.

- Подобрява настроението и общата жизненост.

- Подобрява работата на храносмилателната система.

- Ще забравите за чести настинки

- Бронхиална астма

- Нарушения в стомашно-чревния тракт, затлъстяване и недохранване

- Целулит (особено за превенция)

- Нарушения в менструалния цикъл, импотентност, фригидност, ендокринната безплодие

- Психо-емоционални нарушения, стрес, хронична умора, депресия, безсъние

Строго погледнато, действайки по този метод не лекува, а връща човека в своята физиологична норма, буквално подмладява тялото и дава силен импулс за живот.

Противопоказания на действието на точка Фу при бременност, при наличие на пейсмейкър, при епилепсия и шизофрения.

В китайската медицина тялото се разглежда като енергийна система, така че масажът може да се отрази на потока на енергия и функционална активност на органи. Друга точка, точка на дълголетието, осигурява постоянна подмладяване и предотвратява стареенето.
zajivota.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар