понеделник, 16 ноември 2015 г.

Дванайсетте големи блага на живота според Наполеон Хил

Дванайсетте големи блага на живота според Наполеон Хил

Успехът се постига трудно изведнъж, но малките крачки към него се извървяват лесно
a+ a- a

Наполеон Хил  е автор на редица мотивационни издания и книги за просперитет, сред които „Магическата стълба на успеха“ и „Мисли и забогатявай“ – най-продаваната мотивационна книга на всички времена. Освен юрист и журналист с дългогодишен опит, той е бил съветник за връзки с обществеността на американските президенти Удроу Уилсън и Франклин Делано Рузвелт
Бедността е състояние на ума и е един от седемте основни страхове, които изпитваме. Когато се чувстваме бедни духовно или материално, мислите ни пораждат съответните емоции. Мислите и чувствата, свързани с бедността, затварят порочния й кръг. Мислете за нещата, които обогатяват живота ви. Те не винаги могат да се купят с пари. „Дванайсетте големи блага на живота“ на Наполеон Хил заедно с указанията за начина, по който можете постепенно да ги направите част от своята реалност, ще ви помогнат да се настроите на тази вълна. Успехът се постига трудно изведнъж, но малките крачки към него се извървяват лесно. Вижте ги:
1. Положителна умствена нагласа. Мислете си целенасочено за приятни неща, за да ги привлечете и да ги накарате да се появят в живота ви. Можете да купите кросиво цвете и да го поставите на масата или бюрото си, за да му се радват всички. Това няма да ви струва скъпо, но ще предизвика положителни вибрации.
2. Добро физическо здраве. Хранете се балансирано, правете упражнения всеки ден и се движете максимално, за да постигнете оптимални резултати.
3. Хармония в човешките взаимоотношения. Говорете по-малко и слушайте повече. Вземайте предвид гледната точка на другите хора.
4. Освобождаване от страха. Заменете страховете си с вяра и престанете да се тревожите за нещата, които не сте в състояние да контролирате.
5. Надежда за бъдещи постижения. Поставяйте си лесноизпълними цели и очаквайте добри резултати. Започнете с малките неща и напредвайте постепенно.
6. Способност да се изпитва вяра. Четете истории, свързани с вярата, за да получите вдъхновение, и се стремете да се ръководите от нея.
7. Желание за споделяне на собствените блага. Не чакайте да ви останат пари, за да помогнете на хората, които страдат от недоимък, а бъдете готови да се разделите с тези, с които разполагате в момента.
8. Грижа за душата. Направете нещо, заради удоволствието, което ще изпитате.
9. Непредубеденост по всички въпроси. Те към себе си предизвикателства, свързани със собственото ви израстване, и увеличавайте пространството, което в момента заемате в света. Стигнете по-далеч от мястото, на което се намирате, и научете нещо ново.
10. Самодисциплина. Разпределяйте правилно времето и парите си и изгответе дневен режим за поддържане на своето здраве. След месец резултатът от малките неща, които вършите всекидневно, ще бъде значителен.
11. Способност да разбирате хората. Помислете за основните мотиви, които подтикват хората към действие. Вие заемате определено място в живота, заради действията, които предприемате.
12. Материална обезпеченост. Подсигурявайте се финансово, като спестявате определена част от дохода си. Не се превръщайте в нечий слуга поради липса на лични средства.
Откъс от книгата „Направете го сега!“ (ИК „Изток-Запад“)
Източник:  Economy.bg,

Няма коментари:

Публикуване на коментар