петък, 20 март 2015 г.

Как да си избелим зъбите безопасно и да си заздравим венците?

От Блогът на Деси

   Да, това е напълно възможно! Разбира се, че тук не става въпрос за някоя скъпа процедура с токсични химикали. Също така не става въпрос и за искрящо бяла изкуствена холивудска усмивка. Ще ви споделя една процедура, която ще възвърне естествения бял цвят на вашите зъби без да им навреди. Става въпрос за древна аюрведична процедура – жабурене с кокосово масло. Това е лесен и евтин метод, който може всеки да приложи вкъщи. Кокосовото масло убива микробите в устата, спомага нормализирането на pH и образува здравословен биофилм в устата. Процедурата се прави сутрин на празен стомах и преди закуска.
Ето и последователността:
*изпивате чаша вода;
*вземате една чаена лъжица кокосово масло и я сложете в устата си;
*жабурете се 20 минути (НИКОГА НЕ ГО ГЪЛТАЙТЕ!);
*след това изплюйте в тоалетната;
*напълнете чаша с вода и прибавете щипка хималайска сол;
*отпивайте на глътки, жабурете и отново изплюйте в тоалетната;
*изтържете езика си с лъжица;
*вземете малко количество кокосово масло, сложете го върху четката си за зъби и си измийте зъбите.
Това е всичко! Трябва да го правите всяка сутрин за минимум един месец.
Други ползи от процедурата:
-изчиства бактериите и токсините от устата;
*лекува лош дъх;
*заздравява възпалени венците;
*детоксикира и лекува цялото тяло;
*лекува хронична умора;
*лекува хронични кожни проблеми;
*регулира цикъла;
*подобрява съня.

Лесен начин за пречистване на тялото чрез жабурене с олио

5.00/5 (100.00%) 1 vote

Чрез жабурене с олио или други полезни масла може да пречистите тялото си лесно и бързо от токсините и отровите

Ако искате да направите бързо и лесно почиствне на токсините, натрупани в организма, може да пробвате чрез жабурене с олио или други полезни масла като зехтин или шарлан. С този древен аювердически ритуал вредните токсини се премахват много лесно и бързо, а това води до детоксикация и подмладяване на организма.
Преди векове вместо четка и паста за зъби, хората са прочиствали устната си кухина именно по този начин. Чрез жабурене с олио или друга полезна мазнина, токсините, бактериите и микробите биват увлечени от мазнината и изтеглени от цялата уста кухина, синуси, гърло и дори от хранопровода.
жабурене с олио
Чрез жабурене с олио или други полезни масла може да пречистите тялото си лесно и бързо от токсините и отровите
С този древен метод за пречистване и детоксикиране на организма от Аюрведа пречиствате тялото си и се подмладявате по естествен начин. Въпросът е да си създадете този много полезен и ефективен навик, който ще ви отнеме малко време всеки ден.
За жабурене с олио се използват всякакви полезни растителни масла – зехтин, кокосово масло или шарлан. Действа се така, както правите с водата за уста – отпива се една глътка или една лъжица и се жабури в устата за 10-20 минути.
При жабуренето маслото привлича и отстранява всички бактерии, токсини и паразити, които живеят в нашата уста или лимфната ни система. Освен това се премахва слузта от гърлото и се прочистват синусите. Премахването на тези токсини нашите важни органи помага за заздравяване на зъбите и венците и основното им почистване до блясък. С жабурене с олио зъбите се почистват перфектно и стават по-бели.
Трябва да знаете, че маслото, с което се жабурите, не бива да отива в гърлото и хранопровода, нито пък да правите с него гаргара, тъй като то е пълно с всякакви отпадъчни вещества, наслоени от нашата уста.
След като приключите с жабурене с олио, то се изплюва в кофа или в тоалетната. Никога не гълтайте тази течност, защото тя е доста вредна, просто я изплюйте.
След като приключите с жабурене с олио трябва хубаво да изплакнете устата си с чиста вода два или три пъти. Накрая може да изпиете чаша хладка вода.
Процедурата жабурене с олио е много здравословна и има способността освен да ни подмлади и да засили имунитета ни.

Древен метод, Дийпак Чопра, цялостно здраве

Публикувано от: on 13/04/2013 – 3:32 pmНяма коментари |

Всички обичаме да показваме бели зъби в искряща усмивка, но струва ли си риска? Освен потенциално увреждане на нервите, изследванията показват, че гълтаме 25% или повече от заредените с химикали, избелващи продукти, които ни се предлагат под формата на различни методи за избелване като ленти и т.н.
smile
Флуорид, катран, аспартам, алуминий или бензол – звучат ли ви като нещо вкусно? Мисля, че спокойно можем да кажем, че всички бихме искали да намерим органична алтернатива, а жабуренето с олио е именно това. За жабуренето с олио ми каза приятелка, натуропат, която специализира в аюрведически лечения и храни. Честно казано, трябваше да си прехапя устните, за да не се разсмея, но познанията й за лечения (да не пропусна искрящите й бели зъби) ме убедиха да направя експеримент.

Какво представлява жабуренето с олио?

От Natural News:  Жабуренето с олио се смята за мощно средство за поддържане на добро здраве, както и за ефикасно лекарство при различни страдания. Това е древна техника, първо описана в стари аюрведически текстове от преди 5000 години. Прави се лесно. Скоро след като се събудите преди да закусите или да си измиете зъбите, изплакнете устата си със супена лъжица олио с високо качество, за да ‘изтеглите’ бактериите, паразитите и другите токсини от зъбите и мукусните си мембрани. Жабурете с олиото енергично, оствяйки течността да проникне ‘през’ зъбите от едната до другата страна в продължение на 15-20 минути. Дийпак Чопра препоръчва тази практика в книгата си от 2001 година, Идеално здраве. Чопра отбелязва, че жабуренето с олио е една от многото аюрведически техники, които са ценни за пречистването и подсилването на тялото. Според Аюрведа, мередианите на органите са в езика по същия начин, както са и в ключови точки в дланите, стъпалата и ушите. Това прави езика съществен фактор при диагнозиране, и грижата за езика е важна в предпазването и лечението на болести.
Древната практика на жабурене с олио е важна и по друг начин. Докато олиото преминава между зъбите преди да бъде изплюто, мукусните мембрани в устата и големите вени отдолу на езика абсорбират жизнено важни хранителни вещества от олиото. Сусамовото олио, което е едно от традиционно препоръчваните за тази практика олиа, има противовирусни и противовъзпалителни свойства. То е богато на омега-3 мастни киселини и освен това предоставя желязо, калций, магнезий, мед и фосфор и витамините A, B и E.
Забележка: Не гълтайте, а изплювайте олиото след жабурене. Избягвайте винаги да го изплювате в умивалника, по-скоро го изплювайте в тоалетната или в специален контейнер, който да изсипвате след това в градината при компоста, например.  
Практиката на жабурене с олио е доказала своята ефикасност в премахването на бактериите в устата. Двуседмично изследване в Стоматологичния колеж и болница Меенакши Аммал в Ченнай, Индия откри, че двете седмици на жабурене с олио води до значително намаляване на общия брой на Streptococcus mutans, снижава образуването на зъбен камък и възпалението на венците.

Според запалените по жабуренето с олио, тази практика:

 • Подобрява устната хигиена значително като премахва бактериите, зъбния камък и възпалението на венците
 • Прави зъбите по-искрящи и по-бели (невероятно е, заклевам се!)
 • Облекчава ставните болки и артрита
 • Подобрява/елиминира мигрените
 • Подобрява синусовите инфекции
 • Подобрява кожните болести като екзема, обриви и акне
 • Облекчава алергиите
 • Лекува храносмилателни проблеми
 • Високо детоксикиращ
 • Подобрява зрението
 • Подобрява остротата на мозъка
 • Подобрява растежа на косата
След две седмици жабурене с олио кожата ми беше блестяща и чиста и усмивката ми разкриваще изкрящи бели зъби. (Също като в рекламите по телевизията, БУМ!) Венците ми изглеждаха по-здрави от всякога, а езикът ми беше бледо розов. Също така храносмилането ми се подобри значително, а синусите ми бяха идеално чисти. Използвах сусамено олио първоначално, но по-наскоро експериментирах с кокосово олио. Вкусът на кокосовото олио е далеч по-приятен за жабурене! Смятам да включа жабуренето с олио в детоксикиращия си експеримент, тъй като сама се уверих в ползите от него.
Моят гуру по Аюрведа препоръчва сусамово олио за най-големи ползи от детоксикирането, последвано от кокосово олио или зехтин. Непременно използвайте студено пресовано органично олио, и (не ме съдете) говорете с личния си лекар преди да прибавяте каквото и да било в дневния си режим.
Източник: everydayglow.com , Whiten teeth naturally: Oil pulling, 2 April 2013
Снимка: growingbolder.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар