сряда, 18 март 2015 г.

Пречистване на ставите

Пречистване на ставите

Профилактиката и лекуването на ставните заболявания ще бъде ефективно, когато се пречисти целият организъм, в това число и ставите. Процедурата се прави само следпречистването на червата.
Народната медицина препоръчва следната методика. Взимат се 5 г дафинов лист и се вари в 300 мл вода в продължение на 5 мин. След изстиване отварата се прецежда и се пие на малки глътки в продължение на 12 часа. Това се прави три дни. След седмица процедурата може да се повтори. Много е важно в този период да се спазва вегетарианска диета, като напълно се изключи консумацията на месо, мляко, както и продукти от тях. През първата година се прави очистване веднъж на три месеца, след това през годината.
За очистването на ставите може да се приложи и друг вариант – пиенето на сок от грейпфрути: всеки ден по 200 г пресен сок, разреден с вода.
Пречистването ще бъде ускорено и по-ефективно, когато успоредно с него се прилага и рефлекторен масаж на ходилата и ръцете в съответните зони на пикочния мехур, пикочопровода, бъбреците, паращитовидната жлеза, надбъбречната жлеза, лимфната система.
dar-center

Няма коментари:

Публикуване на коментар