събота, 14 февруари 2015 г.

6 стъпки за постигане на мечтаните глезени


6 стъпки за постигане на мечтаните глезени - изображение
от дата: 14.02.2015 г.
За голяма част от жените, сексапилът се крие в красивите крака, но мъжете със сигурност полудяват по убийствено изваяните глезени. За да се постигнат те, освен да се надявате на генетиката, може да направите няколко стъпки към тях. Именно на тях е посветен днешният материал, надявам се да ви бъде от огромна полза.
И така, планът включва упражнения и хранене, тъй като ще се наложи да стопите малко подкожна мазнина и заедно с това ще трябва да поработите и върху тонизирането на прасците.
Стъпка 1
Намалете дневният прием на калории с 500 до 1000 калории. Количеството е голямо, тъй като идеята е да се постигнат резултатите в най-кратки срокове. Всичко това ще доведе до средно отслабване за седмицата с 450-900 грама. Заложете на храни, които са богати на хранителни вещества, а не на празни калории, като например плодове, зеленчуци, крехки меса, нискомаслени млека, бобови и пълнозърнести продукти.
Стъпка 2
Правете упражнения, които се изпълняват с повече сгъвания на глезените, като например каране на колело, изкачване по стълби, скачане на въже, планинско изкачване и други подобни. За да засилите загубата на подкожна мазнина, аз ви препоръчвам да заложите на 60 до 90 минути кардио, пет дни в седмицата.
Стъпка 3
Упражнението клек + скок натоварва изключително интензивно прасците, бедрата и глезените. Ето защо ви препоръчвам да го правите редовно. Застанете в изправено положение, с крака разтворени на широчината на раменете. Клекнете до заставането на бедрата успоредно на земята, като вдигате ръцете си на височината на гърдите. След това експлозивно скочете възможно най-високо, а приземяването трябва да е много меко, върху възглавничките на ходилата, като се стараете да се задържите без да спускате петите си на пода при първото съприкосновение. След този момент, стъпете на цяло ходило и повторете. Направете 3 серии по 20 повторения.
Стъпка 4
Повдигането на пръсти върху ръба на стъпало е поредната стъпка към извайването на глезените. Стъпете на ръба на стъпалото с възглавничките на ходилата. Дръжте краката си изправени, като единствено движение се прави с глезените. Спуснете се надолу възможно най-ниско и след като почувствате разтягането на ахилесовото сухожилие на максимум, повдигнете се на пръсти до свиването на прасците, задръжте в тази позиция 2 секунди, след което отново се спуснете. Правете по 20-30 повторения в 3-4 серии.
Стъпка 5
Тя се състои в изпълнение на модифицирани калф преси. Движението е същото като в Стъпка 4, но този път ходилата не са успоредни едно на друго, а пръстите им сочат навън, като са извити спрямо нормалното им положение под ъгъл от 45 градуса. Повторенията и сериите също са идентични.
Стъпка 6
Повтаряте същото упражнение, но този път пръстите сочат навътре, докато петите са раздалечени една от друга. Разстоянието между  най-големите пръсти на краката ви трябва да бъде около 5 сантиметра.

Още за: 6 стъпки за постигане на мечтаните глезени | Спорт Framar.bg
от framar.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар