четвъртък, 26 февруари 2015 г.

Почистване на езика

Сутрин след ставане изстържете езика си с лъжица

Сутрин след ставане изстържете езика си с лъжица - изображение
от дата: 26.05.2014 г.
Както знаете, по време на сън в устната ни кухина се насъбират изключително много токсини и бактерии. Те идват от стомашните сокове, от веществата, които се отделят в слюнката, от остатъците храна между зъбите и езика и така нататък. Затова има един лесен начин, чрез който по най-бързия начин да се отървем от тях, като предотвратим поглъщането им.
Сутрин след ставане първо изстържете езика си с лъжица (дори преди да сте пили вода). Няма значение дали тя е супена или чаена. След всяко прекарване на лъжицата по езика в посока отвътре навън я изплаквайте. Сами ще забележите, че по нея се отделят частици, за които дори и не сте подозирали, че се намират по повърхността на езика ви. Повтаряйте движенията с лъжицата по езика си, докато не го изчистите напълно.

Правете това, въпреки, че сте измили зъбите си преди лягане. Съвсем осезаемо, само след няколко дни на такава детоксикация, ще усетите цялата си устна кухина по-чиста, дъхът ви ще бъде по-свеж и няма да чувствате сутрешните болки в стомаха.

Още за: Сутрин след ставане изстържете езика си с лъжица | Здравни съвети Framar.bg
от framar.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар