събота, 7 февруари 2015 г.

Направете си прекрасна маска за лице с мед

Полезна и лесна маска за лице с мед ще заличи белезите от акне и ще направи кожата ви мека и гладка

Чистият пчелен мед, освен отличен хранителен продукт, е и много добро средство за домашна козметика. Ако искате кожата ви да е гладка и мека, без акне и неприятни пъпки по нея, третирайте я редовно с природния продукт като си направите маска за лице с мед.
От древни времена медът е считан за извор на младост и красота. До ден днешен той се използва при лечение на порязвания, изгаряния и кожни отоци. Пчелният продукт има мощни антиоксидантни свойства и притежава удивителни противовъзпалителни, антисептични и антибактериални свойства. Ето защо той е много полезен не само за човешкия организъм, но и за кожата.
маска за лице с мед
Полезна и лесна маска за лице с мед ще заличи белезите от акне и ще направи кожата ви мека и гладка
Тази прекрасна маска за лице с мед е достатъчно да си правите два пъти в седмицата в продължение на 2-3 седмици и ще се убедите в удивителното й въздействие. За най-добри резултати използвайте суров биологичен мед.
Маска за лице с мед е подходяща за мазна, комбинирана и предразположена към акне кожа. За нея ви трябват половин чаена лъжица лимонов сок, който е пълен с витамин С и помага при заличаването на тъмните петна и белезите от акне. Освен това вземете една чаена лъжичка канела, тъй като тя съдържа мощни противовъзпалителни и избелващи кожата свойства. Помага белезите от акне да избледнеят по-бързо, като същевременно намалява подутините и зачервяванията по кожата.
В рецептата за маска за лице с мед ви трябва още чаена лъжичка индийско орехче, което притежава изразени противовъзпалителни свойства, предотвратява отоците и зачервяванията вследствие на акне. Всички тези продукти се обединяват с една супена лъжица мед. Смесете съставките и нанесете внимателно и равномерно върху лицето и шията. Оставете тази маска за лице с мед да подейства половин час, след което изплакнете с топла, а след това с хладка вода. Попийте лицето и шията с памучна кърпа.
Лечител.нет

Няма коментари:

Публикуване на коментар