сряда, 23 юли 2014 г.

Забравете селфито! Ето кои са новите трендове при снимките

Публикувано на Чт 10.07.2014.

НАЙ-НОВИ

image description

Изкуство върху корема на бременна жена

Британска художничка създава впечатляващи рисунки
image description

Мтел търси дизайнер за униформите си

Победителят в конкурса ще спечели 4000 лева

Без съмнение вече няма човек, който използва социални мрежи и не е запознат с хаштага #selfie. 


Селфи, което буквално значи "снимка, която си си направил сам", беше обявена за думата на 2013-та и дори влезе в речника на университета Оксфорд. Сега обаче селфито отстъпва своето място на няколко хитови тенденции при кадрите, които споделяме онлайн. Вижте кои са те!

Белфи


На английски "belfie", идва от думата "butt" (б.а. "дупе"), в комбинация със "selfie". Както може би се досетихте, това са снимки, направени в гръб, в който фокуса пада на дупето. Този хаштаг вече има над 25 000 резултата в Instagram, а звездите са едни от първите, които започнаха да публикуват такъв тип снимки и стартираха горещия тренд. Само си спомнете предизвикателната снимка на Ким Кардашиян с изрязан бял бански, която си направи, за да докаже, че вече си е върнала формата след раждането на Норт. 



Welfie 

Идва от "work out" (б.а. "тренирам") и отново "selfie". Социалната мрежа е наводнена със снимки на горещи мацки, които се снимат след тренировка, за да покажат добрите си резултати. Хубавата страна на този тренд е, че действа доста вдъхновяващо на момичетата, които имат нужда от мотивация да тренират. Само напишете "welfie" в търсачката и ще попаднете на хиляди резултати "преди и след", а освен това можете да намерите и съмишленици, които също се стремят да влязат в добра форма.

NoMakeUp Selfie 

Буквално "селфи без грим", което стартира от Лейди Гага. В момента в Instagram можете да намерите над 10 млн. такива снимки, като дори в началото на годината този хаштаг се използваше в благотворителна кампания за борбата с рака. Тогава в него се включиха и доста знаменитости, използвайки възможността да покажат, че когато се събудят сутрин и те изглеждат като всяко нормално момиче.

Relfie 

"Relationship" (б.а. "връзка") + "selfie" = "relfie". Искате ли да покажете на всички колко сте щастливи с половинката си? Направете си снимка заедно, докато си прекарвате добре или релаксирате, качете я онлайн и я тагнете с "#relfie". 

AfterSex Selfie 


Тук определено няма нужда от разясняване. Тази категория на селфито е доста смела и няма много последователи, но пък е естественото продължение на "relfie". Остава да видим доколко ще се превърне в хит и дали ще успее да измести "belfie" и "NoMakeUp Selfie" от челните позиции.

Няма коментари:

Публикуване на коментар