сряда, 23 юли 2014 г.

Как и кога блокираме чакрите си?

Chakras-logoAWA
Чакрите са енергийни информационни центрове, които работят в единство с осъзнатото ни преживяване на всичко, което се случва около нас. Ако изпитваме някаква определена емоция или физическо състояние, чувстваме вътрешно, че нещо ни се позволява да се наслаждаваме пълноценно на живота и да бъдем щастливи.
За хармонизиране на чакрите е добре да се работи на всички нива:
Тяло, Ум, Дух. Точно това правим в Център за галене на тялото и душата - AWAKENINGBody & Soul Healing. Масажи, хранителни режими, психотерапия, медитации, енергийно лечение, творческа дейност – всичко това води до изключителни промени у човек и по-пълноценен и щастлив живот.
1. ПЪРВА ЧАКРА – червен цвят, опашка. Съединяване със Земята, отговаря за жизнената сила на човека. Тя се блокира, ако човек чувства страх за физическото си оцеляване, има фобии, изпитва несигурност и е нерешителен. За да подобрите работата ѝ и свалите блокировката, не подминавайте страховете си, а се вгледайте в тях, “лице в лице”. Страхът е просто това – страх. Нищо повече. Страхът съществува, само ако го подхранвате.
2. ВТОРА ЧАКРА – оранжев цвят, намира се на три пръста по-ниско от пъпа. Отговаря за творческата реализация и удовлетворяването на потребностите. Блокира се, когато човек чувства вина или не прощава на някого, т.е. го осъжда за неговото поведение – действие/бездействие. Това е изключително разрушително състояние, което води до редица сериозни заболявания. Този, който го изпитва, се чувства като в безизходица. Деблокирането става, както и при първата чакра. Не бягайте от проблема, а уточнете, в какво точно виждате вината си. Погледнете ситуацията, ОТ ДРУГА ГЛЕДНА ТОЧКА.
3. ТРЕТА ЧАКРА – жълт цвят, слънчев сплит. Това е енергийния център на организма ни и отговаря за силата на намеренията ни. Причина за блокирането ѝ, е изпитван срам и/или разочарование. За съжаление, още като деца ни учат в училище с думите: “Не те ли е срам?” Така се блокира не само третата, но и втората чакра. Разблокирането ѝ става, както при първите две. Ситуацията и поведението следва да се разгледат от друга гледна точка и да се достигне ниво на осъзнаване, което да спре изпитване на срам или разочарование, да няма осъждане към околните или себе си.
4. ЧЕТВЪРТА ЧАКРА – зелен цвят, сърце, участва във всички жизнени процеси. Блокира се, когато човек чувства мъка и скръб. Това също е разрушително емоционално състояние. Когато се затваря тази чакра, човек чувства неприятно, болезнено състояние, в областта на сърцето. Блокировката се сваля по-трудно, отколкото в другите чакри, защото съпровождащото състояние на апатия, често не позволява на човек да погледне трезво на проблема. Нужна е голяма сила на волята, за да може в състояние на мъка, да се опиташ да анализираш ситуацията, да видиш причината и да я погледнеш, с други очи. Лечението на тази чакра се улеснява значително като се работи върху това да се намира позитивното във всяка ситуация, независимо каква е тя, както и да се намираме в състояния на “благодарност” за всичко, такова каквото е.
5. ПЕТА ЧАКРА - син цвят, гърло. Подпомага работата по обмяна на веществата, жлезите и комуникацията. Блокира се, когато човек предпочита да излъже и залъгва самия себе си. Сигурно е много трудно да не се лъже, особено когато общуваме с постоянно лъжещи хора, които съзират лъжа, дори и да не ги лъжат. За съжаление, лъжата е заразна. Ако проумеете това състояние и внимателно проследите, как се заражда то, ще го оприличите на вирус, който се предава. Трудно е, да се имунизира човек, но е възможно. Не отговаряйте на лъжата с лъжа и не се опитвайте да се самозалъгвате. Бъдете честни, поне пред себе си.
Тази чакра се блокира и когато човек “поглъща” и “преглъща” обиди, несправедливо по негово разбиране отношение и не заявява себе си пред околните. При блокирана пета чакра, човек счита себе си за по-маловажен от останалите и поставя другите пред себе си.
6. ШЕСТА ЧАКРА – тъмно син – до лилав цвят, средата на челото, или т.нар. трето око. Настройва тялото за контакт с подсъзнанието, духовната воля. Тя се блокира, ако човек се чувства самотен и живее с илюзии. Не трябва да носите повече, отколкото можете. “Звездната болест” винаги води до стремглаво падане. Ставате глухи и слепи за всичко. Приемете за реално това, което имате, а не това, което има съседа. Не се опитвайте да бъдете повече от ближния. Мечтите се сбъдват, ако са реални и ако са от чисто намерение.
Тази чакра е свързана и с отваряне на съзнанието, ума и духа към Бога и духовното. Чакрата се изчиства с много медитативна работа и усамотение.
7. СЕДМА ЧАКРА – виолетов цвят, над главата или т.нар. “коронна”. Тя символизира Съединяване с космическата енергия. Блокира се, когато човек има силни земни материални привързаности. Тук се подразбира всичко – дом, пари, работа, кола, хора и т.н. Трябва да се научите да не се привързвате, а да пускате на свобода всичко, докоснало се до вас. Най-трудно е да освободите любимия човек/детето. Но ще ви е по-лесно да го направите, като приемете, че любовта не е материална. Не взимайте земните си привързаности за догма. Не слагайте печат “мое”, а се освободете от чувствата си и притежанията си към всичко. Бъдете безпристрастни, бъдете едно с всички, с Всичко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар