сряда, 23 юли 2014 г.

ЕФЕКТИВЕН МЕХЛЕМ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ПЛЕКСИТ


18 Август 2013 / 20:40  |  Автор: intro  |   | Категория: Здраве
Г-жа Мира Пейчева от бургаското село Рудник е сред стотиците хора, посочени в книгата на проф. Христо Мермерски, като пример за избавление с помощта на природната медицина от често или по-рядко срещани болести. 

Жената е сполетяна преди време от неистови болки следствие на плексит. От тях я отървава една много безобидна и лесно изпълнима рецепта. Забъркана само от 3 съставки.
В началото страданията на 68-годишната днес леля Мира започват с все по-изострящи се болки в областта на плешката. С всеки изминал ден мъките й стават все по-големи и нетърпими, докато се стига до един момент, в който започва дори трудно да се обръща и почти не я лови сън. 

Един ден, докато е по работа в Бургас, се случва нещо, което променя живота й. Чакайки на спирката градския автобусq я заприказва словоохотлива възрастна жена. От дума на дума Мира споделя с нея преживяванията си покрай коварното заболяване. Още щом разбира за проблемите й, бабата връща лентата няколко години назад и си спомня, че и тя е минала през подобни мъки и й дава съставките на лечебен мехлем, който според нея действа безотказно. Още по пътя за вкъщи Мира си набавя необходимите продукти и същата вечер изпълнява заръките на новата си позната. 

Тайните съставки на вълшебното мазило са следните: 1 чаена чаша неосолена свинска мас, 20 мл салицилова киселина и камфор на кристали (който сега се продава във вид на топчета; за целта 1 топче е напълно достатъчно). Всичко това се смесва в едно конфитюрено бурканче и се слага да се разтопи на водна баня. После с получената гъста като крем смес се маже болното място. 
Веднага щом постига изцеление от мъчителното си заболяване, Мира Пейчева започва да споделя рецептата със свои близки, за да може да помогне на възможно най-много хора. Оттогава тя е вярна привърженичка на народната медицина. 

Пред „Десант“ леля Мира разказа, че от опит е установила, че тази рецепта помага не само при плексит, но и при упорита хрема. В този случай трябва още при първите симптоми да се намаже с чудодейния мехлем носа отгоре (не в ноздрите, а от външната му част). Лекарството ще загрее и отпусне кухината и след няколко минути човек ще почувства облекчение. 
С мазилото възрастната жена и до днес лекува всичките си близки – и малки, и големи. 

Тя сподели и друга рецепта, която често прилага за лечение. Още докато е на 34-35 години и работи като магазинерка на пристанището в морския град, от дългото стоене на влага коляното й започва да я наболява. С всеки ден болката става все по-остра и по-силна, като се стига до там, че „на попрището жизнено в средата“, дето се вика, тя едва-едва успява да стане от стола, а заседи ли се по-дълго на него, после едва успява да се раздвижи. 

Приятел на съпруга й го посъветвал да прави компрес на жена си на болното й място. Процедурата е от лесна, по-лесна: 
Взимат се 4-5 глави чесън (това е дозата за едното коляно), обелват се и се слагат в хаванче заедно с 1 супена лъжица сол. След това се счукват добре, докато се получи кашичка. 
Тя се изсипва върху вестник и се поставя върху болното място. Много е важно преди това коляното да се намаже обилно с мас. 

Компресът се държи, докато човек може да търпи. Като цяло процедурата е много болезнена, но ефективна. Лично леля Мира я е приложила на себе си само веднъж и е успяла да се отърве завинаги от ужасяващите болки в колянната си става. 


ПЛЕКСИТ И ШИЙНО-РАМЕНЕН РАДИКУЛИТ

Определение 
Болката в шийно-раменната област е на второ място по честота след поясно-кръстцовата. 
От общите причини най-чести са инфекциите (ангина, грип, други вирусни инфекции). Други причини са интоксикации, ваксинации, имунизации с противотетаничен серум. Местни причини за шийно-раменен радикулит и плексит са остеохондрозата (дегенеративно заболяване на прешлените с образуване на костни шипчета) и шийната дискова херния. По-редки местни причини са наличие на шийно ребро, туморни процеси, огнестрелни и други наранявания, преразтегляне на нервния сплит при новородени, луксация (изкълчване) на раменната става, върхов белодробен рак.

Клинична картина 
В болестната картина най-характерен признак е болката, най-често едностранна. Тази болка е типична за невралгията на раменния сплит, при това тя не се съпътствува със загуба на сетивност и двигателна функция. 
Болката се появява внезапно, локализирана е в областта на раменната става, плешката и долните шийни прешлени и се разпространява към пръстите на ръката (т. нар. синдром рамо-ръка). Главата обикновено е фиксирана в принудителна поза. Болката се засилва при движение на главата или на ръката, което разтяга коренчетата на нервните стволове. Тя се появява и при натиск в точките около гръбначния стълб и надключните ямки. 
При обхващане на болестния процес и на симпатиковия ствол болката е пристъпна, често се разпространява освен по ръката и по посока на лицето и горната част на гръдния кош. Кожата на ръката е влажна и оточна. Друг признак на заболяването е хипестезията - намаляване на сетивността.

Лечението на шийно-раменния радикулит и плексит е аналогично на това и на ишиаса - назначават се противоболкови и противовъзпалителни средства. В някои случаи се прилагат и кортикостероидни препарати. При неуспех се прибягва до хирургично лечение. 

doctorbg.com


ЛЕЧЕНИЕ НА ПЛЕКСИТ

Как протича лечението на плексит
В отговор на стреса, на който е подложено нашето тяло (операция, грип, физическо претоварване), нервите на врата или ръката може да се възпалят. Това състояние се нарича плексит. Не е известна точната причина.

Плекситът е много болезнен, заради което се ограничава подвижността на ръката. С времето болката минава, но пациентът тогава ще забележи парализа и скованост в рамото и ръката. Степента на парализа е различна, като случаите на пълна парализа са изключително редки.

При плексит през първите няколко дни приоритетна е борбата с болката. След като острата болка премине се започва лекуване на плексита с физиотерапия. Физиотерапията спомага за увеличаване на обхвата на движенията и последващо възстановяване. При някои пациенти процесът на пълно възстановяване изисква продължително и упорито лечение на плексита.

Изключително редки са случаите, когато се налага операция.

Тъй като раменния сплит представлява мрежа от нерви, започваща от гръбначния стълб и контролираща движенията на мускулите и чувствителността на рамото, ръката и дланта, една травма на тази мрежа (предизвикана например от катастрофа, спортна травма, падане и др.) може да прекрати функционирането на ръката. Тумори, свиване и облъчване също могат да засегнат раменния сплит.

Благодарение на развитието на медицината през последните десетилетия вече е възможно прилагането на напредничавата микрохирургия(включително трансфер на нерви и мускули).

zdrave.ws

Няма коментари:

Публикуване на коментар