четвъртък, 24 юли 2014 г.

Патладжанена разядка


Дата: 15.07.2013

Оригиналното име на това мезе е „Мутабал“, което в превод от сирийски означава „подправено“
 

Необходими продукти:


2 кг патладжани
300 г кисело мляко
4 с. л. светъл сусамов тахан
3 скилидки чесън
60 мл зехтин „Екстра върджин“
сол и черен пипер
зехтин „Екстра върджин“
 
 

Начин на приготвяне:

1.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8053/steps/11.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8053/steps/11.jpg
Патладжаните се изпичат цели в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 40 минути. Изваждат се в купа, покриват се с фолио, да се задушат. После се обелват и се накълцват наситно. Чесънът се стрива на паста с малко сол.



2.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8053/steps/21.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8053/steps/21.jpg
В купа се смесват накълцаните патладжани, чесънът, киселото мляко, таханът, зехтинът и сол. Разбърква се добре.



3.http://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8053/steps/31.jpghttp://www.bonapeti.bg/uploads/recipes/rec8053/steps/31.jpg
Разядката се разпределя в купички и всяка порция се поднася поръсена с черен пипер и полята със зехтин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар