Дата: 15.07.2013
Оригиналното име на това мезе е „Мутабал“, което в превод от сирийски означава „подправено“
Необходими продукти:
2 кг патладжани 300 г кисело мляко 4 с. л. светъл сусамов тахан 3 скилидки чесън 60 мл зехтин „Екстра върджин“ сол и черен пипер зехтин „Екстра върджин“ | ||
Начин на приготвяне:
| 1. | ![]() ![]() | Патладжаните се изпичат цели в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 40 минути. Изваждат се в купа, покриват се с фолио, да се задушат. После се обелват и се накълцват наситно. Чесънът се стрива на паста с малко сол. |
| 2. | ![]() ![]() | В купа се смесват накълцаните патладжани, чесънът, киселото мляко, таханът, зехтинът и сол. Разбърква се добре. |
| 3. | ![]() ![]() | Разядката се разпределя в купички и всяка порция се поднася поръсена с черен пипер и полята със зехтин. |








Няма коментари:
Публикуване на коментар