сряда, 23 юли 2014 г.

Маски за коса с бирена мая

Правете си маска на косата с бирена мая срещу пърхот, косопад и накъсване на косъма

Правете си маска на косата с бирена мая срещу пърхот, косопад и накъсване на косъма - изображение
от дата: 23.07.2014 г.
Бирената мая е незаменимо природно средство за защита и възстановяване на косата. Тя съдържа ценна комбинация от важните за кожата и структурата на косъма витамини от група B и витамин D. Освен това, бирените дрожди са източник на незаменими аминокиселини. Затова маята е изключително подходяща за основа на домашни маски за коса. Вижте как може да си направите такава маска според нуждите на косата си.
  • Смесете сока от 1 голяма глава кромид лук с 1/2 чаена лъжичка сол, 1/2 чаена лъжичка рициново масло (или масло от репей) и 1 супена лъжица бирена мая на прах. Разредете сместа с малко топла вода, разбъркайте добре и нанесете в корените на косата. Оставете да действа 30 минути и изплакнете. Тази маска действа безотказно за спиране на косопада и сгъстяване на косата.
  • В 100 милилитра топла вода с разтворена в нея 1 супена лъжица бирена мая добавете 2 супени лъжици смляно синапено семе и 1 супена лъжица мед. Разбъркайте добре, докато всичко се хомогенизира и нанесете на косата за няколко часа. Това ще стимулира силно растежа на косата и ще я направи бляскава и силна.
  • Срещу косопад редовно си правете маска с 1 супена лъжица суха мая и 1 чаена чаша топло мляко. Към тази смес добавете 1 жълтък и 1 супена лъжица зехтин. Преди да я нанесете на косата, поставете сместа на топло място в продължение на 15 минути. След това я оставете да действа на косата за 2 часа.
  • За да премахнете пърхота, 1 чаша кисело мляко смесете с 1 супена лъжица бирена мая и поставете на топло място. Когато сместа леко набъбне, я нанесете върху косата за половин час. При редовно приложение кожата на главата се заздравява, косъмът става плътен и лъскав.


Още за: Правете си маска на косата с бирена мая срещу пърхот, косопад и накъсване на косъма | Здравни съвети Framar.bg
от framar.bg 

Няма коментари:

Публикуване на коментар