сряда, 27 януари 2010 г.

Връзката между астрологията и ароматите


Аромати,  Връзката между астрологията и ароматите
Аромати,  Връзката между астрологията и ароматите
Какво е общото? Като за начало – интересът на хората и към астролгията и към ароматите е възникнал още със зараждането на цивилизацията. И дори и в това да не виждате особено близки взаимоотношение между двете, трябва да знаете – през вековете винаги се е правил аналог между зодиакалните знаци и различните аромати. Смята се, че всяка зодия има свой астрологичен аромат.

Дванайсетте зодии са разделени в четири групи, според елемента, на който са подвластни – огън, земя, вода, въздух.

Земни зодии: Козирог, Телец, Дева
Огнени зодии: Овен, Стрелец, Лъв
Въздушни зодии: Близнаци, Водолей, Везни
Водни зодии: Риби, Скорпион, Рак

Всеки елемент има своя характеристика и представи, които предизвиква във въображението при споменаването му. Именно по този начин се определят и ароматите на четирите групи.

ЗЕМЯ

Когато мислите за елемента земя си представяте зеленина, цветя, кафяви нюанси. Обикновено асоциираме земята със солидност, сила, твърдост. Представете си тези характеристики като аромат. Козирогът може да открие себе си в аромата на смолата, Девата – в този на тамяна, а пачули е ароматът на Телеца.

Като цяло на земните знаци хармонират мускусни, зелени или цветни аромати.

ОГЪН

Елементът огън се асоциира с действие, жарава, пламъци, подправки. Затова мускусът е любим на Овена, Стрелецът предпочита карамфил, а Лъва е по нежен – неговият аромат е роза.

Всички огнени знаци харесват дръзките и силни аромати, като тях самите.

ВЪЗДУХ

Въздухът е чист, лек, бистър. Именно такива са и ароматите на въздушните знаци. Водолеите харесват аромата на виолетки, Везните – този на портокаловите цветчета, а Близнаците – на ветивер.

Всеки лек като бриз аромат може да допадне на въздушните зодии.

ВОДА


Водата е тиха и спокойна, същевременно е силна и непредсказуема. Раците харесват аромата на сандалово дърво, Рибите – този на амбрата, а Скорпионът предпочита канела.

Ароматите на водните зодии съдържат в наименованието си думи като "вода", "океан", "море", "дъжд"...

Можете да си направите малък експеримент – когато избирате нов аромат, правете асоциации със своя елемент. Така със сигурност ще откриете този, който хармонира на вашия темперамент и който ще допълва по най-приятен начин ежедневието ви.

От друга страна, дори да не се интересувате астрология, може би няма да успеете да избягате от зодията си и най-вероятно ще изберете аромат, който й подхожда.

Можете да откриете астрологичният си аромат в парфюм, ароматни свещи, масажно масло, дори ароматизатор за дома.

Козметиката.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар