събота, 12 декември 2009 г.

Бързи Фънг Шуи съвети


Фънг Шуи разглежда дома като жив организъм. Домът трябва да дава, а не да гълта енергия, да не те изчерпва. Много са съветите, които вероятно сте чували, но има някои прости правила, които все още не знаете. Често специалистите по Фънг Шуи срещат модерно обзаведени домове, обикновено в по-тъмни тонове, които обаче „убиват“ жизнените сили на собсвениците им. Фънг Шуи не е догма. Трябва това, което променяте в дома си, да ви харесва. Ако смените мястото на осем неща в дома си или ги замените с нови, ще ви провърви.

Най-доброто разположение на дневната е в центъра на дома, тъй като тя представлява сърцето на жилището. Това е помещението, в което семейството се събира. То трябва да е уютно, светло и удобно. Правилното разположение и подредба пряко влияят върху късмета и просперитета на семейството. Това е сърцето на дома и тук трябва да цари хармония и равновесие. Добре е в помещението да има вода (аквариум, декоративен водопад), разнородна сетлина (кристален полилей, цветен лампион), земя (саксии с цветя, керамични предмети), огледала.

Секторът на Богатството е особено силен в дневната. Може да го активирате с ярко декоративно осветление, скъп предмет или цъфтящо растение.
Енергията трябва свободно да влиза и циркулира в дневната. Стените не бива да са претъпкани с мебели и украшения. Те са “кожата “ и трабва да дишат. Пердетата не бива да задушават стаята с тежката си материя или цвят. Колкото по-малко са и издадените остри ъгли, толкова по-добре.


Какво още трябва да знаете:

  • Избягвайте стъклени маси и предпочитайте естествените матерали. Масата трябва да е стабилна и сигурна.
  • Избягвайте ъгловите геометрични форми, защото ъглите събират отрицателното. Предпочитайте овлните форми.
  • Климатикът според Фънг Шуи е отрицателен предмет.
  • Най-важна е вратата, защото през нея влиза космическата енергия.
  • Не е добре срещу входната врата да се намира банята или тоалетната.
  • Колкото повече живи растения, толкова по-добре.
  • Коридорите са „вените“ на дома и трябва да са максимално чисти и подредени. Те са проводници на космическата енергия. Трябва да са светли и осветени.
  • Прозорците са „очите“ и затова колкото повече са те, толкова по-добре.
  • Добре е там, където основно се събира семейството, да има предимно оранжеви или червени нюанси.


© MagicAura.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар