вторник, 29 декември 2009 г.

Докато спим, сканираме информационни полета


от sanovnik.bg

В сънища, които се сбъдват, вярват най-вече домакините, неквалифицираните работници, пенсионерите и жени с ниски доходи, установили са британски социолози. Дори учените са съгласни, че сънищата, които предсказват събития, не са измислица.

Руският поет и писател Михаил Лермонтов обичал да решава сложни математически задачи. Веднъж, след като една го затруднила, той видял насън непознат човек, който му подсказал вярното решение. Той се събудил и нарисувал непознатия.

След много години, когато портретът попаднал в ръце на чужденци, се оказало, че това е Джон Непър, създателят на логаритмите. Лермонтов живял два века след смъртта на Непър и според съвременниците му не знаел нищо за прочутия шотландец.

Американският президент Ейбръхъм Линкълн малко преди смъртта си видял насън Белия дом и в него ковчег. Той попитал насън един от войниците, които давали почетен караул до ковчега, кой е в него. И чул: “Президентът. Убиха го в театъра.” След 10 дни Линкълн бил застрелян в театър.
Докато спим, сканираме информационни полета

Историята може да посочи още много такива примери. Според една от теориите на учените хората черпят пророческа информация от информационни полета. “Изключеният” от действителността организъм се превръща в апарат с определена честота, който сканира информационните полета.

Според британски невролози това, което става с мозъка на човек по време насън, е близо до компютъра. Мозъкът обработва събраната през деня информация и я съединява с тази, която се намира в паметта. Сънищата са своеобразен помощник, който още от детството помага на човек да изработва и усъвършенства стратегиите си на поведение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар