събота, 12 декември 2009 г.

Оцвети живота си!


Отдавна познатият факт, че здравето ни се влияе от чувствата и емоциите ни е вече доказан и от съвременната медицина. Какво означава тази зависимост на здравето ни и емоциите? Това означава, че всяка поява на яд, гняв, злоба и завист са крачки (понякога достатъчни) към развитието на болест у човека. От другата страна любовта, щастието, радостта, благодарността и споделянето могат да доведат до изцеляване и поддържане на организма здрав. Но как да контролираме емоциите си, особено в ситуации, в които изглеждат неконтролируеми? Може да се използва един метод, който се базира на цветовете и влиянието им върху емоциите ни.

Оградете се с тези цветове, които са противоположни на отрицателните Ви емоции. Когато сте ядосани, потърсете цвета на баланса. Ако сте унили, оцветете всичко около вас в цветовете на жизнерадостност, креативност и дейност. Както се казва “Не е нужно всеки път да сменяте шапките си, но можете да повлияете на дрехите си, дома си, на цялата ви заобикаляща среда. Пример: Ядосани сте - Имате нужда от баланс, изберете зелено; Попаднали сте в творческа дупка => имате нужда от вдъхновение, избирате жълто и виолетово; Чувствате се притиснати от нещо => имате нужда от пространство, избирате синьо.

И не забравяйте, че цветовете ще ви помогнат, само ако сте честни със себе си и си признавате емоциите! Ето и конкретна информация за това как влияят основните цветове на настроението ви. Подредени по най-честите емоции, лесно ще се ориентирате, намирайки точно това, което ви липсва в момента:

Ако имате нужда от:

Страст – използвайте елементи с червен цвят. Той подходящ за страстните натури - в спалнята, но не като основен цвят, а само определени детайли.

Активност: зелено, синьо – Тези цветове са подходящи за декорация на работното място.

Любов и топлота, хармония: червено, оранжево

Общителност: жълто

Творчество: оранжево, виолетово

Концентрация: виолетово

Самовглъбяване: синьо, индиго, виолетово

Себеизразяване: виолетово

Фантазии: виолетово


© MagicAura.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар