вторник, 29 декември 2009 г.

КАКВИ ЛЕКАРСТВА ДА ПРИЕМАМЕ ПРЕДИ АНТИБИОТИЦИТЕ


Пазара на медикаменти е наводнен от най-различни видове, които ни убеждават за тяхната ефективност.

Голям е броят както на традиционните, така и на т.нар. нетрадиционни лекарства. Но все още остава нерешен проблема – кави медикаменти да приемем непосредствено след простуда или контакт с болен чевек, когато почувстваме първите симптоми.

РАННОТО ЗАПОЧВАНЕ НА АНТИБИОТИКА , ОЩЕ ОТ ПЪРВИТЕ ПРОЯВИ НА ПРОСТУДАТА, НЕ УСКОРЯВА ОЗДРАВЯВАНЕТО И НЕ НАМАЛЯ УСЛОЖНЕНИЯТА СЛЕД ТОВА.

Като че ли съветите на старите хора – сгряване, поставяне краката в гореща вода със сол и изпотяване имат по-добър ефект за пресичане на хода на простудата, отколкото редица медикаменти.

Големи са манипулациите и с противогрипните ваксини. Те донякъде предпазват или „омекотяват” грипно заболяване, което е само веднъж в годината – обикновено януари или февруари. Грипът протича под формата на епидемии – голям брой заболели.

Инфекциите през останалата част от годината се причиняват от други вируси. Огромно значение за хода на болестта при простуда или контакт със заразен е МОМЕНТНОТО СЪСТОЯНИЕ НА ИМУННАТА СИСТЕМА НА ОРГАНИЗМА. В подкрепа на тази теза е появата и протичането на болестта бронхопневмония. БРОНХОПНОВМОНИЯТА НЕ Е ЗАРАЗНА БОЛЕСТ , А Е СЛЕДСТВИЕ НА ДВА ФАКТОРА – АКТИВНА ИНФЕКЦИЯ И НАМАЛЕН ИМУНИТЕТ. Именно това обяснява факта, че при два различни организма , заразени с един и същ вирус/бактерии/ - може при единия да се развие пневмония, а при другия – само леко възпаление на гърлото.

Именно тово ни кара да взимаме особено сериозни мерки за повишаване на имунитета още от есента.

Много значителен елемент от защитата на организма е състоянието на нервната система и способността на нашия организъм да преодолява и отразява потока от стресове, на които сме изложени всеки ден.

И сега искам да споделя моят опит за започване на лечение още непосредствено след появата на първите симптоми.

При малко бебе и дете до 2 години и при поява на първи симптоми на фона на добро общо състояние трябва да дадем 1 флакон осцилококциум на ден, разтворен в малко вода и отделно 1 ампула витамин С от 2мл. Състоянието трябва да се следи и да има подобрение до 3 дни. АКО НЕ – ЛЕКАР.

При по-големи деца – при първи прояви на простуда можем да дадем Осцилококцинум два пъти дневно – сутрин и вечер. Даваме също витамин С от 2 мл. Много добър ефект има прилагането на хомеопатичния препарат Енгестол – дма пъти по половин табл.

При деца от 2 до 6 години - комбинацията е съща, като дозата на Енгестола е 3 пъти по половин таблетка , а над 6 години - 3 пъти по 1 табл.

При големи деца и възрастни – запачваме с Осцилококцинум - 3 пъти по 1 фл. се смучи под езика, прием на витамин С – добър препарат е ЦЕ ТЕ БЕ – 1 капс. на ден и Енгестол – 3 пъти на ден по една табл. се смучи под езика. Дали сме се справили със стопирането на болестта ще ни покаже времето и състоянието на болния.

АКО НЯМА ПОДОБРЕНИЕ ДО ТРЕТИЯ ДЕН ТРЯБВА ДА ПОТЪРСИМ НЕЗАБАВНО ЛЕКАРСКА ПОМОЩ.

Д-Р МАРИО Янакиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар