събота, 12 декември 2009 г.

Психоанализа с рисунка


За да знаете какво да направите в трудна ситуация, ви е необходимо не само да сте наясно с детайлите в risunka_480обстоятелствата, но и да разкриете важни страни от истинското си Аз. Бих могла да ви помогна като ви предложа един тест. С малко моя помощ ще успеете да направите сами на себе си психоанализа.

1. Вземете лист и нарисувайте гора, така както вие я виждате. Това е вашият живот всъщност. Тя трябва да включва: едно или повече дървета (вие преценете броя им), къща с ограда и пътека. Тогава се върнете към този текст и направете втората крачка.

2. След като вече сте нарисували вашата рисунка, вижте как да я тълкувате. Ето първо какво означават отделните детайли:

* Дървото сте вие самите.
* Къщата е символ на семейството ви.
* Пътеката са вашите професия и кариера.

3. Ето подробното тълкувание, според това какво сте изобразили. Ако сте нарисували:

Само едно дърво – Вие имате високо самочувствие и дори мания за величие. В стремежа си да сбъднете мечтите си, може да стъпчете тези около вас. Ако дървото е високо и здраво – вашият характер е стабилен и ще съумеете да вземете правилно решение и в най-заплетената ситуация. Напротив, ако дървото е ниско и прекалено тънко – вие сте несигурен и често грешите в преценките си. Лесно се доверявате и търсите чуждата помощ. Ако клоните сочат небето, вие сте самоуверени точно в този момент. Ако клоните сочат земята – ситуацията, която ви притеснява, няма да се разреши в този момент.

Две или повече дървета - вие сте многостранна личност, активни, готови за запознанства и жертвоготовни. Обграждате се с любими хора и това ви прави щастливи. Страхувате се от самотата и старостта. Не сте сам играч, а обичате груповите игри.

Ако къщата, която сте нарисували, има повече детайли като врата, прозорци, комин, дим, тухли, керемиди... това означава, че за вас подробностите имат голямо значение. Винаги искате да доизясните до край ситуацията и тогава да вземете решение.

Ако къщата ви е по-ниска от дървото, то вие бихте пренебрегнали и най-близките си хора, заради собственото си благополучие. Ако пък къщата ви е по-висока от дървото, то семейството е най-важно за вас и бихте се жертвали за близките си хора.

Оградата показва чувството ви за сигурност. Колкото по-голяма и дълга е тя, толкова вие сте по-стабилни. Ако оградата е само от едната страна на къщата – вие все още искате да откриете това, което ще ви доносе мир и спокойствие.

Ако пътеката води към къщата ви и е права – това показва праволинейност в кариерата. Вие постигате всичко с много труд и постоянство. Ако пътеката криволичи и води към къщата ви, това означава, че сте способни на всичко в кариерата, само за да успеете за изхраните семейството си. Ако пътеката ви не води към входа на къщата, той за вас тя е по-важна от семейството и дома ви.


Няма коментари:

Публикуване на коментар