събота, 12 декември 2009 г.

Скъпоценно щастие


Вижте какво е влиянието върху човека на някои от най-известните скъпоценни камъни. Имайте предвид това, когато избирате бижу за себе си.


Диамантът притежават и много силна магическа енергия.


Камъкът обостря интуицията, повдига духа и помага човек да победи страховете си. Той отслабва отрицателните страни в характера и подсилва положителните. Диамантът се спомага за духовното извисяване и умственото израстване на притежателя си и същевременно оказва благотворно влияние върху лошите навици. Красивият камък зарежда с много положителна енергия и оптимизъм.


Рубинът е камъкът на живота


Притежава много силен енергиен заряд. Човек е неуязвим, ако носи врата си червен рубин. Той зарежда с положителна енергия своя притежател, дава му сила и с лекота постига целите си. Освен това той засилва паметта и работоспособността. Помага да се освободим от страховете и предразсъдъците. Възстановява душевното равновесие и хармония. Камъкът изостря сетивата, повишава чувствителността и гони лошите мисли. Засилва амбициозността у човека и желанието за борба и победи.


Изумрудът е символ на спокойствието, хармонията и реда.


И до днес се вярва, че ако на човек му предстои да вземе важно решение трябва да сложи под възглавницата си изумруд, а магическата му сила ще помогне да избере най-правилното решение. Камъкът зарежда своя притежател със сили и мъдрост, помага при вземането на важни решения. Укрепва вярата и увереността в собствените сили. Той възстановява разбирателството в отношенията между хората. Изумрудът помага на своя притежател да запази хладнокръвие в стресова ситуация и запазва способността му да мисли трезво и логично.


Сапфирът символизира свободата на човека и господството му над природата.


Той засилва интуицията и прави своя притежател по-състрадателен и съпричастен към чуждите проблеми. Подтиква към духовно развитие и самоусъвършенстване. В древността е смятан за камъка на монасите. Вярвало се е, че благодарение на мощната му енергия, божите хора са успявали да устоят на плътските изкушения. Сапфирът има и лечебно действие. Той понижава кръвното налягане, помага при депресии и болести на жлезите с вътрешна секреция.


Тигровото око е камъкът на сбъднатите мечти.


Носи невероятен късмет и изостря интуицията. Най-подходящо е този камък да се носи в периоди на кардинални промени в живота. То повдига настроението и зарежда с много позитивна енергия своя притежател. Добре е да се носи от хората, които често страдат от депресивни състояния. Камъкът успокоява нервната система, спомага за по-бързото зарастване на раните и като цяло укрепва състоянието на организма. Тигровото око носи успех в работата и благоприятства кариерното израстване и стабилизиране на финансовото състояние.


Ониксът вдъхва увереност


Смята се е, че всеки който иска да се отърве от любов, която носи болка и страдание, трябва да носи този камък. Ониксът притежава силата да установи равновесие между разума и чувствата. Той е подходящ за всеки, който се чувства неуверен в собствените си сили и се колебае какво решение да вземе. Ониксът има още свойството да подобрява концентрацията, дава самоувереност и е изключително подходящ за хора, които са изложени на силен стрес. Оказва благотворно влияние на спортисти и артисти. Влюбените трябва да носят оникс, ако искат за съхранят любовта си по-дълго време.


Опалът е символ на честността и доверието.


Той е смятан за един от най-щастливите скъпоценни камъни. Това е камъкът на пророчиците. Той е известен още като камъкът на надеждата и верността. Смята се, че развива интуицията, изостря сетивата и спомага да се завързват приятелства.Има способност да развива творческото въображение и защитава от кошмари. Когато се носи близо до сърцето като медальон той защитава от уроки и вредно енергийно влияние.


Топазът дава правилна преценка


Още древните хора са вярвали, че топазът притежава магическа сила. Ако в храната или питието, което ти предложат има отрова, той променял цвета си. Затова всички пълководци винаги са носели в себе си топаз. Той помага на своя притежател да преценява правилно случващото се около него, избистря мислите и възстановява душевното спокойствие. Топазът развива организаторските дарби и способства издигането в обществото.


Ясписът вдъхва храброст и мъдрост


Той дава сила и с негова помощ по-лесно се преодоляват трудностите. Лекува меланхолията и облекчава болките. Той носи на притежателя си щастие, прави го добър, доволен и му помага да спечели симпатиите на околните. Прередпазва от бедност. Дава храброст и сила и предпазва от смърт - такава е вярата в чудотворно му действие още от средните векове. Той е символ на душевна чистота и невинност.


© MagicAura.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар