от дата: 13.08.2014 г.
Необходими продукти:
1 чаена чаша вода
2 чаени чаши захар
3 портокала
1 лимон
1 ябълка
100 грама корен джинджифил
Начин на приготвяне:
Налейте водата в тенджера, изсипете захарта и поставете съда на слаб огън. През това време обелете портокалите, като внимавате да не остане от белия слой, който е непосредствено под кората, защото сладкото ще горчи. Корите нарежете на сламки, вътрешността на цитрусите разделете на парчета, отстранявайки белите ципи, отново заради горчивината.
Изсипете нарязаните кори и парчетата портокал във врящия сироп. Обелете лимона, нарежете на кръгчета, които прибавете към портокалите. Следва ябълката (също обелена и нарязана). Варете всичко в продължение на 5 минути и тогава добавете джинджифила, който предварително сте обелили и нарязали на кубчета. Когато сместа кипне отново, сладкото е готово. Може да го разпределите в бурканчета и да затворите.
Добър апетит!
Още за: Портокалово сладко с джинджифил | Рецепти Framar.bg
от framar.bg
Няма коментари:
Публикуване на коментар