петък, 22 август 2014 г.

ОЗДРАВЕЙТЕ С МАНДАЛА „ТРИ ЛОТОСА"


Тази мандала се нарича „Три лотоса”. В центъра й е символът на Слънцето, оцветен в червено. Той помага за очистването на организма от енергийната мръсотия и лекува депресии. Трите лотоса/първият е най-близо до средата на мандалата, където е символът на Слънцето/ се състоят от по четири листенца в червен, оранжев и жълт цвят на зелен фон/фонът е завършващият кръг на мандалата/. Те усилват ефекта от Слънцето.
Зеленият цвят на фона символизира чувствителността и вътрешната хармония. Той подсигурява идването на новото, разсейва негативните емоции, уравновесява човека и му придава умиротворение. Неговото въздействие е изключително силно при шокови ситуации и силни нервни напрежения. Смята се, че зеленият цвят има способността да отнема болката. Мястото му в тази мандала указва стремежът към вътрешно равновесие и душевна хармония.
С помощта на мандалата „Три лотоса” можете да се избавите от различни проблеми в психологически и емоционален план, да хармонизирате вътрешните процеси в организма си и да се настроите на вълна „здрав дух в здраво тяло”.
Саморъчното рисуване на вашата собствена мандала ще ви помогне да постигнете всичко изброено по-горе.
Разгледайте внимателно мандалата „Три лотоса” и след това я нарисувайте с мисълта за своя все по-здрав организъм. Докато рисувате, не забравяйте да си повтаряте наум или на глас своето желание, чийто текст може да бъде приблизително следният:
„Нека изчезнат всички мои болести /избройте всяка една поотделно/, а моето биополе да стане мощно и плътно и надеждно да ме защитава от всякакви напасти. Аз искам да бъда здрав/а. Нека растат в мен духовната сила, разумът и любовта. Аз съм много силен/на и здрав/а! Аз съм пълен/на с енергия, която може да направи всичко, което пожелая! Да бъде така!”
Когато завършите рисунката на мандалата, дайте й име/по ваше желание/ и обезателно напишете желанието си под рисунката. След това закачете рисунката на стена в дома си така, че погледът ви винаги да пада върху нея.
Ако искате, можете да медитирате с вашата мандала. Седнете в удобна поза, сложете рисунката пред себе си, отпуснете се и в продължение на 3 – 5 минути я гледайте. Постепенно увеличавайте времето за медитация пред мандалата. Желателно е да медитирате редовно с нея до тогава, докато здравословните проблеми напълно изчезнат.
Из книгата на Маргарита Шевченко „Мандалы, талисманы и обереги своими руками
Превод: А. Пламенова

Няма коментари:

Публикуване на коментар