събота, 9 август 2014 г.

Двойни странични коремни преси


Двойни странични коремни праси - изображение
от дата: 12.11.2013 г.
Двойни странични коремни преси – прост, но доста трудно упражнение, с което работите за правия и косите коремни мускули, както и за сератуса. Последните два са често пренебрегвани, тъй като повечето трениращи наблягат повече на долната и на горната част на правия мускул (плочките). За да се балансира тялото и да се избегнат контузиите е от изключителна важност да увеличите силата на всички мускули в коремната област.
Как се правят двойните странични коремни преси?
Това упражнение тренира корема от всички ъгли:
  1. Легнете на пода на едната си страна, като изпънете ръката си и поставите дланта на пода за опора. Другата ви ръка се вдига и поставя зад врата, както при обикновените коремни преси. Съберете краката си и едновременно започнете да ги вдигате във въздуха.
  2. Свийте краката си към торса (който също се вдига и тръгва към коленете) и балансирайте върху седалищните си мускули, като леко си помагате с долностоящата ръка.
  3. Бавно се върнете в изходна позиция, без да оставяте краката си до докосват пода. Направете повторенията на едната страна, след което се обърнете и повторете на другата страна.
  4. Направете 4 серии с по 10 повторения на всяка от страните.
Съвет за изпълнението
Използвайте подкрепата на долностоящата си ръка, въпреки че тя не е задължителна. Тя обаче ще ви осигури баланса и ще можете да се вдигнете по-високо, с което ще съкратите още повече мускулите си. Помощта на ръката трябва да бъде до толкова, че тя да не поема тежестта на тялото, тъй като така намалявате ефективността на работата на мускулите. Дръжте корема си стегнат през цялото време на сериите.


Още за: Двойни странични коремни праси | Спорт Framar.bg
от framar.bg 

Няма коментари:

Публикуване на коментар