вторник, 5 август 2014 г.

Антицелулитни упражнения с бързи резултати

Да се пребориш с целулита не е лесна задача. Ако сте постигнали подобрение вследствие на диета или масажи, трябва да се уверите, че ще поддържате постигнатите резултати. Упражненията, които ще ви представим са идеални за целта, защото те засилват кръвообращението в крайниците, стягат мускулатурата в цялото тялото - най-вече в зоната на бедрата и не на последно място, изгарят натрупаните подкожни мазнини. Движенията са прости, вероятно всяка жена ги е правила поне веднъж.
Лицева опора върху босу - разрязана фитнес топка.
С това движение ще оформяте ръцете, раменете, корема и бедрата. Можете да заместите топката с праг или друга повдигната плоскост.


Странични коремни преси с тежести
Така извайвате талията и работите активно върху коремните мускули. Ефектът ще бъде двоен, ако използвате медицинска топка или гиричка с тежест около 5 до 10 кг.


Обратно гръбно извиване
Това движение, по-популярно с жаргонното си наименование „Супермен“, тонизира мускулите на гърба, седалището, бедрата и ръцете едновременно. Добавете тежести на краката за по-активна борба с целулита.

Дълбоки клекове
Те оформят краката и дупето и са идеално упражнение срещу целулит, защото карат мускулатурата в долната част на тялото да се задвижи изцяло. Така кръвообращението се стимулира по-добре и съответно целулитът намалява по-бързо.

Мост на един крак от легнало положение
Тазът се повдига възможно най-високо с опора от единия крак. Движението се повтаря и с другия крак. С него активно се работи върху премахването на целулита от бедрата и седалището.


Коремна преса тип „лодка“
Опънете краката, вдигнете ги високо и повдигайте горната част на тялото към тях. Използвайте ръцете за баланс и издърпваща сила нагоре. С това упражнение отново оформяте бедрата и корема.


Планк с повдигнати крака
Опрете се на лактите си и повдигнете краката върху стабилна повърхност. Задръжте тялото в това положение 30 – 40 секунди. Ще усетите силно напрежение в областта на корема.


Кръгове с опънат крак
Подпрете се с длани на медицинска топка или на земята и опънете единия крак назад. Правете кръгообразни движение с повдигнатия крак, като повторите движението и с другия. Това също е много ефективно упражнение за извайване на краката и премахване на целулита.  

Разтягане
Разтягането на мускулите е изключително важна част от тренировката, която не трябва да подценяваме. Чрез него мускулните влакна се заздравят и издължават. Ефективността на тренировката ни намалява значително, ако пропуснем тази част от нея.
Beu.bg



Няма коментари:

Публикуване на коментар